Bakterije u rezervoarima „Vodovoda” primećene još u februaru

VODOVOD MILICA RADANOV  IMG_0283 (41)„Bakterije u rezervoarima na postrojenjima za preradu vode u JKP-u ’Vodovod i kanalizacija’ uočene su još 2. februara ove godine. Taj problem najpre su pokušali da reše odgovorni u Sektoru za proizvodnju vode, ali to zbog otpornosti bakterija i složenog postupka nisu uspeli, o čemu su obavestili rukovodstvo ’Vodovoda’”, piše u ovih dana objavljenom izveštaju Nadzornog odbora „Vodovoda”, koji je potpisao njegov predsednik – profesor doktor Tihomir Radovanović.

U tom dokumentu se ističe da je rukovodstvo „Vodovoda i kanalizacije” dužno da zameni dotrajalu procesnu opremu za preradu vode i da promeni unutrašnju organizaciju u tom javnom komunalnom preduzeću.

To se, kako takođe piše u izveštaju, naročito odnosi na poštovanje hijerahije rukovođenja, kao i na donošenje posebnog pravilnika o procedurama pripreme vode i otklanjanja problema u njoj. U skladu s tim direktor preduzeća je dužan da pokrene postupak odgovornosti prema licima koja su brinula o doziranju hlora jer je on u većoj količini prodro u vodovodnu mrežu, te voda nije bila bezbedna za piće.

M. G.

opsirnije1