1

Avgust u Narodnoj bašti

Pančevačke letnje večeri

U organizaciji Turističke organizacije Pančeva, i ovog avgusta će biti priređene „Pančevačke letnje večeri”. Zainteresovani će svakog petka i subote u muzičkom paviljonu (volijeri) Narodne bašte, od 19 sati, biti u prilici da prisustvuju promenadnim koncertima, književnim večerima, dramskim minijaturama…

Ta manifestacija će biti otvorena u petak, 1. avgusta, svečanim defileom pančevačkih mažoretkinja, a nastaviće se programom „Prijemni u paviljonu”. To će biti prilika da se gledaoci upoznaju s mladim Pančevcima, brucošima i potencijalnim studentima Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Tokom narednih vikenda u programima „Pančevačkih letnjih večeri” učestvovaće: Muzička sekcija klubova za odrasla i stara lica, Gradski muzički ansambl „Zlatna jesen”, članovi klubova koji će demonstrirati neobične sportove (poput kapuere), članovi Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva i pesnici Umetničkog udruženja „Arte” iz Beograda, Gudački ansambl „Kamerata”, četiri harfistkinje, među kojima će biti i Ana Marija Franc, pančevačka harfistkinja koja je nedavno svirala na venčanju Novaka i Jelene Đoković, Bras orkestar pančevačkog Muzičkog centra, juniori i mladi svirači na limenim duvačkim instrumentima, Nikola Đurica, jedan od najperspektivnijih mladih klarinetista iz Beograda, gitaristi Mirko Dimitrijević i Goran Radovanović iz Beograda i Marina Mikša iz Pančeva, kao i Tamburaški orkestar MŠ „Jovan Bandur”.

Dragana Mladenović