Pancevac Online

Broj 4574 · 04.09.2014.

Nagradna igra

Nagrade iz prošlog broja

Svud me diraj, al’ u penziju nemoj!

U prošlom broju našeg lista pitali smo vas koja je vaša najveća želja u ovom trenutku. „Pančevac” i izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo” pripremili su po jedan primerak knjige „Uzmi me” DŽ. Kener za dva naša čitaoca ili čitateljke koji su najkreativnije odgovorili na to pitanje.

Nagrađeni su čitaoci koji su poslali sledeće SMS-ove.

„U ovom trenutku moja najveća želja je da što pre zbrišem s posla.” 060/5513...

„Taman sam naučila na koji način da rasporedim svoju penziju, pa mi je najveća želja da je ne diraju.” 065/6672...

Nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Vulkan” u „Aviv parku”.

Izdavačka kuća „Laguna” nagradiće dva autora najkreativnijeg odgovora na pitanje: u čemu je razlika između ljubavi i strasti? Oni će osvojiti po jedan primerak knjige „Žena koja plače” Soe Valdes.

To izdanje moći će da u knjižari „Delfi” u „Aviv parku”, od narednog utorka, preuzmu autori sledećih odgovora.

„Razlika između ljubavi i strasti je u tome što je za ljubav razum neophodan, a za strast nepoželjan.” 063/7417...

„Strasti su motor, ljubav sidro. Ljubav šapuće, strasti grme. Voleti strastveno isto je što i jedriti po buri.” 062/7121...

S dobitnicima ćemo kontaktirati narednih dana, kako bismo njihove podatke prosledili sponzorima.

Nova nagradna pitanja potražite na stranicama ovog broja „Pančevca”.

D. K.


„Pančevac” i „Vulkan izdavaštvo” nagrađuju

„Troje” Sare Loc

Kliknite za veci prikaz

Četiri avionske nesreće.

Troje preživelih. Religiozni fanatik koji uporno tvrdi da su oni predskazanja apokalipse. Šta ako je u pravu? Javnost je uznemirena kada se četiri putnička aviona istovremeno sruše na različitim kontinentima. Dok se suočavaju sa globalnom panikom, najviši državni zvaničnici istražuju uzrok nesreća. Ne vezuje ih ništa drugo osim činjenice da je u svakoj olupini pronađeno po jedno preživelo dete. Četvrta preživela, Pamela Mej Donald, na samrti ostavlja poruku na telefonu, upozorenje na opasnost koja dolazi. Niko nije mogao predvideti misteriozni razvoj događaja i brzinu kojom će oni nastupiti. Nižu se nagađanja, sumnje, teorije: neke intrigantne i fantastične, neke zastrašujuće. Hoće li istina promeniti svet kakav poznajemo? „Ovde su. Ja sam... Dolaze po mene. Uskoro ćemo svi otići. Svi do jednoga.” Poruka koja će promeniti vaš pogled na svet. Dan koji se ne zaboravlja. Avantura koja ostavlja bez daha.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Vulkan” u novom delu „Aviv parka”.

Dva čitaoca koji do srede, 10. septembra, u 12 sati, SMS-om na broj 1201 pošalju najduhovitiji odgovor na pitanja „Kako bi glasila poruka koja bi mogla da promeni vaš pogled na svet?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Troje” Sare Loc. Imena dobitnika ćemo objaviti u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Vulkan”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte KO (razmak) Alnari, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 1201. Bruto cena SMS-a iznosi 39,48 dinara u VIP mreži, 39,60 dinara u Telenor mreži i 38,64 dinara u mt:s mreži.


Poslastičarnica „Golub” i „TorteCo” vas nagrađuju

Biramo najlepšu tortu Pančeva

Drage čitateljke i čitaoci, „Pančevac” je u saradnji sa sponzorima ove rubrike, firmom „TorteCo” i poslastičarnicom „Golub”, pokrenuo „Izbor najlepše torte Pančeva”, koji će trajati do kraja maja sledeće godine. Svakog meseca najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade u vidu profesionalnog poslastičarskog alata i materijala, a posebno atraktivni pokloni pripašće pobednicima na kraju čitavog izbora.

Pošaljite nam recept i originalnu fotografiju torte koju ste sami napravili i dekorisali. Priložite svoje podatke – ime i prezime, adresu i broj telefona, kao i sledeću potpisanu izjavu: „Izjavljujem da prihvatam propozicije ’Izbora najlepše torte Pančeva’.

Izjavljujem i da sam jedini autor / jedina autorka recepta i fotografije jela koje vam dostavljam. Saglasan/saglasna sam da tekst recepta i fotografiju jela imate pravo da koristite i objavljujete bez prostornog i vrem e n s k o g ograničenja i u svemu prema svojim potrebama”.

Pobednik za avgust osvojiće DVD sa osnovama za dekorisanje šlagom i ajsingom i set za dekorisanje s kesama i nastavcima.

Sve to pošaljite na adresu recepti@pancevaconline.rs ili poštom na adresu „Pančevca”: Trg kralja Petra I broj 11, s naznakom: „Izbor najlepše torte Pančeva”.

Ukoliko objavimo vaš recept i fotografiju, to znači da ste ušli u uži izbor za pobednika meseca i da imate šansu da osvojite vredan poklon.

Najbolji autor torte za avgust, koga će odabrati profesionalni dekorateri iz poslastičarnice „ G o l u b ” , o s v o j i ć e DVD sa osnovama za dekorisanje šlagom i ajsingom, kao i set za dekorisanje s kesama i nastavcima.

Na kraju čitavog izbora između pobednika svakog meseca odabraćemo troje najboljih, kojima će pripasti sledeće nagrade:

3. mesto – set za dekorisanje sa dugotrajnom dresir kesom od impregniranog platna sa šest metalnih nastavaka,

2. mesto – alat za izradu jestivih cvetova i buketa s knjigom u punom koloru koja sadrži uputstva za izradu i

1. mesto – komplet celokupnog alata za ukrašavanje torti i izradu dekoracija za torte, koji sadrži 177 delova.

Ove zaista vredne poklone o kojima svaki talentovani poslastičar sanja obezbedio je „TorteCo Shop”.Najbolji ove nedelje

Kliknite za veci prikaz

Prema odluci žirija iz poslastičarnice „Golub”, najlepšu tortu ove nedelje poslala nam je Dragana Jocović. Time je ona ušla u konkurenciju za izbor najboljeg dekoratera za septembar. Dragana, čestitamo!

Dečja plazma torta

Potrebno je:

• 600 g mlevene plazme

• 200 g šećera u prahu

• 250 g margarina

• 350 ml soka od narandže

• 100 g izrendane čokolade

• 100 g čokoladnih banana isečenih na kockice

• 100 g žele bombona isečenih na kockice

Margarin i šećer izmiksati. Dodati plazmu. Sipati sok i dobro promešati da se sve sjedini. Dodati čokoladu, bananice i žele i još mesiti. Staviti plazmu na poslužavnik i oblikovati tortu. Preko nje staviti glazuru od istopljene čokolade ili je ukrasiti šlagom ili fondanom.


Pobednik za avgust

Kliknite za veci prikaz

Stručni žiri sačinjen od iskusnih dekoratera zaposlenih u poslastičarnici „Golub” odlučio je da za najboljeg dekoratera u avgustu proglasi DANIJELU ŠARAC. Ona je osvojila DVD sa osnovama za dekorisanje šlagom i ajsingom i set za dekorisanje s kesama i nastavcima, a plasirala se i u konkurenciju za jednu od tri glavne nagrade koje će biti dodeljene na kraju čitavog konkursa. Danijela može preuzeti poklone radnim danima između 7 i 15 sati u prodavnici „TorteCo” u Ulici Žarka Zrenjanina 36.


„Pančevac” i „Laguna” preporučuju i nagrađuju

„Broz protiv Tita” Pera Simića

Kliknite za veci prikaz

Za četiri godine akumulacija jugoslovenske privrede je prepolovljena, a u poslednjoj godini Titove vladavine Jugoslavija je dostigla onaj stepen ekonomske zavisnosti od Sovjetskog Saveza i njegovih satelita koji je imala pre njegovog raskida sa Staljinom.

I srpska istoriografija i srpska posttitovska politika prećutale su ovu ključnu odluku Titove predsedničke karijere.

Ova knjiga govori o tome kako je došlo do tog istorijskog prevrata.

Neprikosnoveni vladar socijalističke Jugoslavije od 1944. do svoje smrti 1980. godine – Josip Broz Tito u poslednjih osam godina života u suštini je poništio sve ono po čemu su ga i svet i istorija prepoznavali i prihvatali.

Odlučio je da, uz podršku svog najbližeg saradnika Edvarda Kardelja, Jugoslaviju i njenu vladajuću partiju vrati dvadesetak godina unazad, da rasparča centralizovanu i koherentnu državu i napusti političku filozofiju koja ga je posle razlaza sa Staljinom učvrstila kao vođu ne samo najprosperitetnije zemlje Istočne Evrope već i Pokreta nesvrstanih zemalja, koje su izmakle blokovskoj podeli sveta.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Laguna” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Delfi” u tržnom centru „Aviv park”, u Ulici Miloša Obrenovića 12.

Dva najbrža čitaoca koji do srede, 10. septembra, u 12 sati, SMS-om na broj 1201 pošalju najinspirativniji odgovor na pitanje „Šta po vašem mišljenju danas predstavlja Josip Broz Tito?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Broz protiv Tita” Pera Simića. Imena dobitnika ćemo objaviti u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Delfi”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte KO (razmak) Laguna, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 1201. Bruto cena SMS-a iznosi 39,48 dinara u VIP mreži, 39,60 dinara u Telenor mreži i 38,64 dinara u mt:s mreži.