Pancevac Online

Broj 4574 · 04.09.2014.

Naša anketa

Å ta/ko je danas srpski kvalitet?

Sportisti i mladi pre svih

Srbija od svoje samostalnosti traži put ka boljem. Od zemlje na brdovitom Balkanu želimo da stvorimo oazu lepote i blagostanja. Imamo nedovoljno razvijenu industriju, poljoprivredu od koje se tek očekuje da bude žitnica Evrope, a turizam, onaj pravi, koji donosi profit, tek je u povoju. Skupa država se bori protiv bankrota. Da ne bude baš sve crno pobrinuli su se sportisti, umetnici, ekstratalentovani đaci i još poneko. A po čemu smo stvarno prepoznatljivi i šta to možemo da ponudimo svetu?

Kliknite za veci prikaz

STEFAN DEDIĆ, sportista:

– Ono što se izdvaja u ovoj zemlji jeste sport, to jest sportisti. Pre svega mislim na vaterpoliste, odbojkaše i košarkaše. To su sve vrhunski majstori sporta, ali i veliki ljudi. To mislim jer su mnogo puta dosad dokazali da im novac nije na prvom mestu, kao mnogim drugim ljudima, već se bave time zato što vole sport i zemlju u kojoj žive.
Kliknite za veci prikaz

ZLATKO SABOL, radnik „Azotare”:

– Ima kvaliteta u našoj zemlji, to je sigurno. Iako smo prepoznatljivi i po mnogim drugim, ne uvek prijatnim detaljima, možemo da se ponosimo našim sportistima, vrhunskim lekarima, umetnicima i drugim ljudima koji doprinose da živimo bolje. Treba pomenuti i svakog radnika koji pošteno obavlja svoj posao. Mislim da je i to kvalitet koji kao narod imamo. Iako se retko spominje, dokazali smo se i kao dobri radnici u inostranstvu.
Kliknite za veci prikaz

SNEŽANA MIJIĆ, student:

– Uvek ću svoj glas dati mladima koji žive u ovoj zemlji. Čini mi se da već generacijama nikako da stanemo na svoje noge, a mladi, iako neki odlaze u inostranstvo, još uvek svoju šansu vide u svojoj domovini. Ima veoma mnogo pametnog sveta, ali ne dobijaju svi priliku za uspeh i zato treba raditi na tome da se suvi kvalitet probije na mesta koja mogu da pokrenu ovu zemlju.
Kliknite za veci prikaz

NENAD RAKOVAC, košarkaški trener:

– Kao neko ko je u sportu, a ko takođe dobro zna kako sistem funkcioniše, mislim da imam pravo da istaknem sportiste kao deo društva koji je veoma kvalitetan. Oni su dokazali mnogo puta da umeju da se nose i s najvećim svetskim silama na sportskom borilištu, a često smo iz tih duela izlazili kao pobednici. Svakako, ima i drugih profesija koje zaslužuju pohvale i tih malih, „nevidljivih” ljudi koji svojim primerom mogu da nas vratena put uspeha.
Kliknite za veci prikaz

ĐORĐE KOSANOVIĆ, student viših nauka:

– Biću ironičan i reći da smo veoma kvalitetni kada nekoga treba prevarimo. Isto tako, veoma smo uspešni i u raznim malverzacijama, a svedoci smo da se to dešava već decenijama svakog dana. Dovoljno je samo da otvorite novine i biće vam jasno o čemu govorim. S druge strane, lepota je ono što može da nas spase, što neko reče. Imamo prelepe devojke i po tome smo poznati u svetu.
Kliknite za veci prikaz

NIKOLA MITANOVSKI, student:

– U zemlji kao što je naša sportisti žive i rade u prilično otežanim uslovima, daleko lošijim od drugih, pa su tako oni kvalitet koji izdvajam. Takođe, mladi, studenti i oni koji odlaze u svet dokazali su da imaju vrhunski kvalitet, a znanjem mogu da konkurišu bilo kome i bilo gde. Ako uspemo da zadržimo srpsku pamet u svojoj zemlji biće i boljitka.

Anketirao S. Damjanov