Pancevac Online

Broj 4574 · 04.09.2014.

Završna

I to je Pančevo

Osećaj za filing

Kliknite za veci prikaz

Znate onaj osećaj: dobili ste platu, rešili da obradujete sebe nekom krpicom, pa pravac „Aviv”, a ono sniženje (skupo i sa sniženjem, ali nema veze, jednom se živi), vidi ove pantalone, gle onu majicu, joj kakav parfem, oh, baš ta knjiga... I otkačite se, isprobavate, pazarite, napunite ruke kesama, što da ne, jednom se živi. Potom stignete kući, a u sandučetu pošta – računi, računi i računi. Shvatate da ćete ponovo duboko zaroniti u minus...

Znate taj osećaj?Sekondhend i sekondleg

Kliknite za veci prikaz

Nekad su se u centru grada nalazile najlepše i najluksuznije radnje. Početkom 21. veka centar su preplavile banke i prodavnice patika i sportske opreme. Onda su na njihovo mesto došle radnje pretrpane kineskom robom.

Pošto su i one postale suviše skupe za nas, po centru su počeli da se otvaraju sekondhendovi, tj. objekti u kojima se prodaje polovna odeća i obuća. U poslednje vreme i oni se zatvaraju.

Ni za njih više nema love.Sa standardom na ti

Kliknite za veci prikaz

Životni standarde, zašto si se tako srozao? Kao čarape bez podvezica, kao gaće bez lastiša, kao preširoke pantalone bez kaiša.

Zašto si tako nisko (na zemlju) pao? Zar su i buvljačke tezge postale luksuz za tebe? Niski životni standarde, što si se pretvorio u rite?

Tekst: D. Mladenović * Foto: B. Petrov


Nagradna igra

Uveliko traje vreme godišnjih odmora. Neko je na opuštanju već bio, a neko se tek sprema za odlazak iz grada.

Sugrađani, ako ste raspoloženi za to da šest meseci, počev od oktobra, dobijate besplatan primerak „Pančevca”, šansa je tu! Dovoljno je da na adresu Trg kralja Petra I br. 11, s ličnim podacima, pošaljete lepu razglednicu ili na imejl pancevac@pancevac-online.rs fotografiju s letovanja s naznakom gde je ona snimljena.

Ako se vaša impresija pojavi na poslednjoj strani lista zaključno s brojem koji izlazi 18. septembra – nagrada je vaša.

P. S. Dopišite nam rečenicu-dve kako vam je bilo...Kliknite za veci prikazPozdrav redakciji i čitaocima. Šaljem vam fotografije iz Nepala.

Mene je putovanje i upoznavanje novih destinacija zaista oduševilo.

Jovanka Krajinović, Cara Lazara 104

Kliknite za veci prikazPosle dvonedeljnog lutanja po gradovima, malim i velikim, konačno pronađoh kućicu po svojoj meri.

Pozdrav iz Liliputanije! Koimbra, Portugal i Emilija Tođeraš, Kralja Petra I 81, 26227 Dolovo

Jovanka, Emilija, čestitamo!

Od prvog oktobarskog broja „Pančevac” će stizati na vašu adresu.

Redakcija