Pancevac Online

Broj 4551 · 27.03.2014.

Nagradna igra

Nagrade iz prošlog broja

Suze za Titom

U prošlom broju našeg lista pitali smo vas šta se sve krije u obroku koji neko spremi s ljubavlju. „Pančevac” i izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo” pripremili su po jedan primerak knjige „Slatka uteha” Asli E. Perker za dva naša čitaoca ili čitateljke koji su najkreativnije odgovorili na to pitanje.

Nagrađeni su čitaoci koji su poslali sledeće SMS-ove.

„Kriju se razne mirođije, šišmiševa krila i ljuske od zmaja, zmijski rep i sto ljutih trava.” 060/5513...

„Krije se začin o kome se javno ne govori, a recept se prenosi s kolena na koleno.” 063/3487...

Nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Vulkan” u „Aviv parku”.

Izdavačka kuća „Laguna” nagradiće dva autora najkreativnijeg odgovora na pitanje: šta biste najradije izostavili kada biste pisali biografiju? Oni će osvojiti po jedan primerak knjige „Ispovest” Marije Šerifović.

Ovo izdanje moći će da u knjižari „Delfi” u „Aviv parku”, od narednog utorka, preuzmu autori sledećih odgovora.

„Svoj prvi seks... suze za Titom... i svoj kasniji seks... bol za Koštunicom... i to što sam se na kraju i oženio njome.” 065/2826...

„Ništa, jer bez delova koje bi bilo preporučljivo izostaviti, moja knjiga ne bi bila bestseler, a neću da pišem a da ne zaradim.” 063/3005...

S dobitnicima ćemo kontaktirati narednih dana, kako bismo njihove podatke prosledili sponzorima.

Nova nagradna pitanja potražite na stranicama ovog broja „Pančevca”.

D. K.


„Pančevac” i „Vulkan izdavaštvo” nagrađuju

„Boja duboke vode” Brane Radević

Kliknite za veci prikaz

Radnja romana „Boja duboke vode” odigrava se u Perastu, Boki kotorskoj i Dubrovniku i prati pustolovnu tragičnu povest kapetana Nikole Vlašića iz 18. veka, ali i savremeni tok s likovima izgubljenim u traumama i dilemama modernog doba.

Na pozornici Perasta, pomorskog grada burne istorije, njihove se sudbine prepliću u prostoru i vremenu, na magičnom podneblju Mediterana, kolevke Evrope. U prošlosti, kao i danas, iza blistavih maski životnog karnevala skrivaju se zabranjena ljubav, žudnja, izdaja, zločin i tuga, dok se stoleća nižu, a kao svedok ostaje jedino grad.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Vulkan” u novom delu „Aviv parka”.

Dva čitaoca koji do srede, 2. aprila, u 12 sati, SMS-om na broj 1201 pošalju najduhovitiji odgovor na pitanje „Šta bi naš grad mogao da posvedoči o nama i našim navikama?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Boja duboke vode” Brane Radević. Imena dobitnika ćemo objaviti u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Vulkan”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte KO (razmak) Alnari, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 1201. Bruto cena SMS-a iznosi 39,48 dinara u VIP mreži, 39,60 dinara u Telenor mreži i 38,64 dinara u mt:s mreži.


„Pančevac” i „Laguna” preporučuju i nagrađuju

„Dosije Bogorodica” Vanje Bulića

Kliknite za veci prikaz

Čudnom igrom sudbine ili božje promisli dve najveće hrišćanske svetinje – desna ruka Jovana Krstitelja i čudotvorna ikona Bogorodica Filermosa – našle su se u Cetinju. Odnete iz Jerusalima u 11. veku, tokom krstaških ratova, relikvije su sedam vekova bile zaštitni znak malteških vitezova. Bežeći pred Napoleonom, viteški red ih je predao ruskom caru Pavlu Prvom, a posle Oktobarske revolucije preživeli naslednici dinastije Romanov daju svetinje na čuvanje dinastiji Karađorđević.

Drugi svetski rat svetinje provode skrivene u manastiru Ostrog. Nakon oslobođenja komunističke vlasti ih prebacuju u policijski sef u Titogradu, današnjoj Podgorici. Proći će skoro četvrt veka dok konačno ne izađu na svetlost dana... Jedna od njih, međutim, sada je oskrnavljena: sa Bogorodičine ogrlice ukradeni su jedan dijamant i veliki plavi safir neprocenjive vrednosti.

Ova vest podstaći će novinara Novaka Ivanovića da krene u potragu za ukradenim draguljima. Na tom opasnom pohodu Novak postaje talac međunarodne zavere u čijoj senci je mladi arapski princ, školovan u Americi, koji, iako protivnik terorizma, doživljava napad Amerike na Irak kao ponovni rat hrišćana i muslimana.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Laguna” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Delfi” u tržnom centru „Aviv park”, u Ulici Miloša Obrenovića 12.

Dva najbrža čitaoca koji do srede, 2. aprila, u 12 sati, SMS-om na broj 1201 pošalju najinspirativniji odgovor na pitanje „Šta su za vas najveće svetinje?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Dosije Bogorodica” Vanje Bulića. Imena dobitnika ćemo objaviti u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Delfi”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte KO (razmak) Laguna, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 1201. Bruto cena SMS-a iznosi 39,48 dinara u VIP mreži, 39,60 dinara u Telenor mreži i 38,64 dinara u mt:s mreži.