Pancevac Online

Broj 4523 · 12.09.2013.

Nagradna igra

„Pančevac” i „Laguna” preporučuju i nagrađuju

„Vidovite priče” Ljubivoja Ršumovića i Dušana Petričića

Kliknite za veci prikaz

Dva kultna autora za decu – Ljubivoje Ršumović i Dušan Petričić, posle 40 godina, ponovo stvaraju zajedno. Izdavačka kuća „Laguna” objavila je knjigu „Vidovite priče”, koja je namenjena deci, ali i njihovim roditeljima. Knjiga sadrži ukupno trideset jednu priču koju je napisao Ljuba Ršum i isto toliko ilustracija Dušana Petričića. Glavni junak je Vid iz Talambasa, neobičan dečak koji se susreće sa svojim drugarima životinjama. Čitajući „Vidovite priče”, upoznajemo Čvorka, Čudnog Stvora, mačora Š, pijanog Miša, stranca Đuru i mnoge drugare. Kroz igru, skakutanje i trčanje Vid savladava mnoge važne pojmove o životu, a pričajući sa sovom, detlićem, mačkom i raznim drugim bićima, stiče odgovornost i uči šta su neznanje, ljubav i druge stvari.

Priče imaju i filozofski karakter.

Inspiraciju za „Vidovite priče” Ljuba Ršum je dobio od dvoipogodišnjeg unuka Vida, a posebnima ih čini i saradnja Ljubivoja Ršumovića i Dušana Petričića, poznatog ilustratora i karikaturiste. Njih dvojica su zajedno uradili kultne knjige za decu „Još nam samo ale fale” i „Nevidljiva ptica”, koje su na sajmovima knjiga u Lajpcigu i Moskvi dobile nagrade. Treba verovati onoj narodnoj da je i treća – sreća! U isto vreme kada i na srpskom, „Vidovite priče” su objavljene i na engleskom jeziku, u prevodu čuvenog stvaraoca za decu Timotija Džona Bajforda, pod naslovom „Clairvoyant Tales”.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Laguna” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Delfi” u tržnom centru „Aviv park”, u Ulici Miloša Obrenovića 12.

Dva najbrža čitaoca koji do srede, 18. septembra, u 12 sati, SMS-om na broj 4111 pošalju najinspirativniji odgovor na pitanje „Šta je bila vaša omiljena zabava kada ste bili dete?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Vidovite priče” Ljubivoja Ršumovića i Dušana Petričića.

Imena srećnih dobitnika objavićemo u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Delfi”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte latinično slovo P, razmak, Laguna, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 4111. Bruto cena SMS-a iznosi: u mt:s mreži 38,64 dinara, u Telenor mreži 39,60 dinara, a u VIP mreži 36 dinara.


„Pančevac” i „Vulkan izdavaštvo” nagrađuju

„Kad otkuca ponoć” Eloize Džejms

Kliknite za veci prikaz

Nezaboravna heroina dobiće i više nego što je očekivala nakon što se konačno prepusti ljubavi.

Za legije prosaca koji je obožavaju biće poprilično iznenađenje kada ledi Sofi Jork, kćerka markiza od Brandenburga, odbije bračnu ponudu žestokog i raskalašnog Patrika Fouksa u korist finog ali pomalo dosadnog Bredona Četvina, lorda Slaslova.

Možda Bredon ima titulu erla, ali Sofine usne bride od Patrikovih tajnih poljubaca. Ipak, uverena je da će on zauvek ostati razvratnik i zato radije bira njegovog uštogljenog prijatelja. Patrik je šokiran i povređen njenom odlukom, jer je ovaj ponosni zavodnik beznadežno zaljubljen u Sofi.

Kada se Patrik preruši kako bi učinio Bredonu uslugu, strastveni par naći će se oči u oči. Shvativši da ne mogu da odole jedno drugom, venčaće se na brzinu. Međutim, oboje imaju skrivene strahove koji će dovesti do nesporazuma i umalo sve upropastiti.

Nestašno nevinašce i prefinjena bitanga odigraće svoj ples – Sofi će spoznati šta je potrebno da zadrži muškarca, a Patrik naučiti najvažniju lekciju o ljubavi.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Vulkan” u novom delu „Aviv parka”.

Dva čitaoca koji do srede, 18. septembra, u 12 sati, SMS-om na broj 4111 pošalju najduhovitiji odgovor na pitanje „Šta je po vašem mišljenju najvažnija lekcija o ljubavi?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Kad otkuca ponoć” Eloize Džejms. Imena srećnih dobitnika objavićemo u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Vulkan”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte latinično slovo P, razmak, Vulkan, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 4111. Bruto cena SMS-a iznosi: u mt:s mreži 38,64 dinara, u Telenor mreži 39,60 dinara, a u VIP mreži 36 dinara.

Slična iznenađenja „Pančevac” i „Vulkan izdavaštvo” pripremaju i za naredne nedelje.