Pancevac Online

Broj 4519 · 15.08.2013.

Nagradna igra

„Pančevac” i „Laguna” preporučuju i nagrađuju

„Bunker sving” Mirjane Đurđević i Branka Mlađenovića

Kliknite za veci prikaz

Izdavačka kuća „Laguna” objavila je knjigu napisanu u četiri ruke. „Bunker sving” Mirjane Đurđević i Branka Mlađenovića je izuzetan humoristički roman o srpskoj rakiji na američkom tlu i jednom zamišljenom poduhvatu spravljanja ovog pića u doba prohibicije.

Dvadesetih godina prošlog veka u Čikagu je na snazi već sedma godina strašne prohibicije. Mlada udovica Anđelka Vajs posle smrti supruga nasleđuje bakalnicu u Ulici Bunker, ali i njegove kockarske dugove, zbog kojih razmišlja da se vrati u Srbiju. U iznudici ona počinje da kuva za radnike sa obližnjih gradilišta, a zatim izdaje sobe trojici svojih zemljaka. Kad Anđelka, Tričko, Žarko i Braša u podrumu bivše bakalnice pronađu rashodovani kazan za destilaciju, u potaji počinju da prave specijalnu rakiju od suvog grožđa. Međutim, u gradu će se brzo pročuti za ilegalne „srpske žestoke napitke”, pa će im se u posao umešati i italijanska mafija, pravoslavna crkva i jedan crnogorski raspop.

Ova autentična i nadasve zabavna knjiga Mirjane Đurđević i Branka Mlađenovića je jedinstven primer „žensko-muškog pisma” u srpskoj književnosti. Prepuna je preokreta i zavrzlama, ali i dubokih ljudskih protivrečnosti, paradoksa i nedoumica, čija će vas mešavina nasmejati do suza.

Mirjana Đurđević živi i piše u Beogradu. Ovo je njen četrnaesti roman, dok priče najčešće samo izmišlja, ali ne beleži.

Branko Mlađenović takođe živi i piše u Beogradu.

Iza njega su brojni nenapisani romani i poneka objavljena priča.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Laguna” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Delfi” u tržnom centru „Aviv park”, u Ulici Miloša Obrenovića 12.

Dva najbrža čitaoca koji do srede, 21. avgusta, u 12 sati, SMS-om na broj 4111 pošalju najinspirativniji odgovor na pitanje „Kojim poslom je najisplativije baviti se danas?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Bunker sving” Mirjane Đurđević i Branka Mlađenovića.

Imena srećnih dobitnika objavićemo u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Delfi”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte latinično slovo P, razmak, Laguna, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 4111. Bruto cena SMS-a iznosi: u mt:s mreži 38,64 dinara, u Telenor mreži 39,60 dinara, a u VIP mreži 36 dinara.


„Pančevac” i „Vulkan izdavaštvo” nagrađuju

„Snovi u belom” Monsa Kalentofta

Kliknite za veci prikaz

U rano jutro najhladnije zime koju Švedska pamti, detektivku Malin Foš dužnost zove da izađe iz toplog stana koji deli sa svojom kćerkom tinejdžerkom. Nago telo muškarca pronađeno je kako visi s drveta u pustoj, ledenoj poljani van grada. Od samog početka Malin se suočava s mnoštvom pitanja bez odgovora: Ko je žrtva?, Kako je dospela na drvo?, Odakle potiču neobične rane na njenom telu?...

U zajednici koja deluje rešeno da sačuva svoje tajne i živi isključivo po sopstvenim pravilima, Malin i njen tim moraju krenuti u potragu za istinom, prateći ledene tragove ubice do najtamnijih kutaka ljudskog srca.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Vulkan” u novom delu „Aviv parka”.

Dva čitaoca koji do srede, 21. avgusta, u 12 sati, SMS-om na broj 4111 pošalju najduhovitiji odgovor na pitanje „Koje vreme je najbolje za čitanje i zašto?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Snovi u belom”.

Imena srećnih dobitnika objavićemo u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Vulkan”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte latinično slovo P, razmak, Vulkan, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 4111. Bruto cena SMS-a iznosi: u mt:s mreži 38,64 dinara, u Telenor mreži 39,60 dinara, a u VIP mreži 36 dinara.


Nagrade iz prošlog broja

Šefa boli glava, ti piješ aspirine

U prošlom broju našeg lista pitali smo vas šta je za vas ljubav, a za dva naša čitaoca ili čitateljke koji su najkreativnije odgovorili na ovo pitanje „Pančevac” i izdavačka kuća „Alnari” pripremili su po jedan primerak knjige „Neverni princ” Nore Roberts.

Nagrađeni su čitaoci koji su poslali sledeće SMS-ove:

„Ljubav je tajna zakopana između dva tiha osmeha i traje sve dok se ne pojavi treći, tiši osmeh.” 063/1852...

„Ljubav je kad šefa boli glava, a ja pijem aspirine.” 063/8524...

Nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Vulkan”, u „Aviv parku”.

Izdavačka kuća „Laguna” je za dva autora najkreativnijeg odgovora na pitanje „U kom veku biste najviše voleli da živite i zašto?” pripremila po jedan primerak knjige „Sedam Sunaca i Sedam Luna” Žozea Saramaga.

Ovo izdanje moći će da preuzmu u knjižari „Delfi”, u „Aviv parku”, od narednog utorka, autori sledećih odgovora:

„Vek koji smo upravo rasitnili ne bih menjala ni za jedan pre njega. U ovom veku postala sam baka i beskrajno uživam u odrastanju dvojice dečaka.” 062/1656...

„U 20. veku, zato što sam tad bio mlađi, lepši i bezbrižniji.” 065/9691...

S dobitnicima ćemo kontaktirati narednih dana, kako bismo njihove podatke prosledili sponzorima.

Nova nagradna pitanja potražite na stranicama ovog broja „Pančevca”.

D. K.