Pancevac Online

Broj 4519 · 15.08.2013.

Naša anketa

Kako žive mladi u Pančevu?

Dobro je, a može i bolje

Međunarodni Dan mladih proslavljen je širom planete u ponedeljak, 12. avgusta. Na njima svet ostaje, pa i ne čudi što se ovaj praznih obeležava u celom svetu. Koliko se u našem sistemu zaista vodi računa o budućnosti omladine? Ulaganje u znanje uvek se najviše isplati, a da li mi kao društvo zaista verujemo u naše ljude. Kako zapravo danas žive mladi u Pančevu? Na to pitanje dobili smo odgovor od nekoliko naših sugrađana.

Kliknite za veci prikaz

MILOŠ ŽUŽA, učenik:

– Čini mi se da mladi dobro žive u ovom gradu. To se u poslednje vreme baš primećuje. Bar je takav moj utisak. Kad je reč o zabavi i rekreaciji na otvorenom, renovirana je Narodna bašta, izgrađen je „Aviv park”, a mene kao ljubitelja ekstremnih sportova posebno raduje novi skejt-park. Ako je reč o zabavi, i za to ima sasvim dovoljno mesta, a ako nekome baš nešto nedostaje, tu je Beograd, pa može i tamo da pronađe zabavu za sebe.
Kliknite za veci prikaz

OLGICA ANTIĆ, student:

– Ne verujem da je bilo gde u Srbiji sjajno i bajno, ali kod nas, u Pančevu, sve je nekako baš čudno. Ostali smo u senci Beograda, koji nam je blizu. Ne mogu da kažem da nema dovoljno mesta za izlaske. Takođe, Pančevo ima i nekoliko odličnih mesta za sport, tako da smo i tu „svoj na svome”. Otvaranjem „Aviv parka” dobili smo još jedno mesto za solidan provod.
Kliknite za veci prikaz

MIODRAG POPOV, ljubitelj sporta:

– Živim u sportskom duhu, slabije izlazim u provod, pa ne mogu da kažem kako se mladi u Pančevu zabavljaju. Ono što je za svaku pohvalu i veoma korisno jeste naša Narodna bašta. To je veoma dobro mesto za rekreaciju i odmor. Na otvorenom smo, vazduh je čist i odlaskom tamo sasvim sigurno postajemo zdraviji. Što se mene tiče, za mlade je život u Pančevu dobar.
Kliknite za veci prikaz

ANA RALIĆ, volonterka:

– Mladi u Pančevu baš i nemaju prave mogućnosti da se u potpunosti iskažu, ali je spas blizina Beograda. Nema adekvatnog bioskopa, fali nam pozorište, nedostaju prava mesta za provod. Sve nam to treba. Lepa je Narodna bašta, sad je tu i „Aviv park”, ali to je nedovoljno.
Kliknite za veci prikaz

MILOŠ TORNjANSKI, srednjoškolac:

– Ja sam zadovoljan svojim životom u Pančevu. Ima dovoljno mesta za izlaske, a otkad su napravljeni novi tereni za skejtere, bicikliste i ljubitelje rolera, još je zanimljivije. Dopada mi se to što smo često u prirodi, ne sedimo stalno za kompjuterom. Solidna je i ponuda kulturnih zbivanja. Sve u svemu, okej je.
Kliknite za veci prikaz

JELENA NIKOLIĆ, student:

– Mislim da mladi, ne samo u Pančevu, žive više virtuelnim nego stvarnim životom. Čini mi se da su neki posvećeniji društvenim mrežama nego realnom životu i to je veliki problem. Zaboravili smo na šetnje, prava druženja, izlete i sve ostalo što život mladih čini mnogo lepšim.

Anketirao S. Damjanov