Pancevac Online

Broj 4516 · 25.07.2013.

Naslovna

Ko je ko u rekonstruisanoj gradskoj vladi

Oni će vladati Pančevom

Kliknite za veci prikaz

Naš Grad je prošle nedelje dobio novu vladu. Za razliku od republičke, ovdašnja je rekonstruisana u rekordno kratkom roku i dobila je čak osam novih članova. Predstavljamo ih u kratkim crtama.

Suzana Jovanović (SNS, zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku): rođena je 1964. godine, završila je Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj”, ovdašnju Gimnaziju i 1987. Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer socijalna politika i socijalni rad. Radnu aktivnost započela je 1995. godine u Centru za socijalni rad. Od 2000. godine je bila angažovana na reformskim projektima u Srbiji kao lokalni konsultant Svetske banke iz Vašingtona. Učestvovala je u realizaciji više projekata u Evropskom pokretu Srbije i, zahvaljujući tom angažmanu, bila je u prilici da od 2004. do 2008. godine bude većnik takođe u ovom resoru.

Udata je i ima jedno dete.

Jelena Batinić (SNS, zadužena za privredu, privatno preduzetništvo i investicije): rođena je u Pančevu 1971. godine, završila je Osnovnu školu „Branko Radičević” u Pančevu, Prvu ekonomsku školu „Vladimir Perić Valter” u Beogradu, a potom 1994. godine i Ekonomski fakultet, smer finansije, bankarstvo i osiguranje. Iste godine počela je da radi u Opštini Pančevo kao samostalni stručni saradnik u Odeljenju za finansije, u kojem je ostala sve do 1998. godine. Radnu aktivnost nastavila je u JKP-u „Zelenilo”, u kome je tokom petnaest godina obavljala mnoge rukovodeće poslove. Udata je, ima dvoje dece i govori engleski.

Jasmina Večanski (nestranačka ličnost s kvote DS-a, zadužena za kulturu i informisanje): rođena je u Pančevu 1972. godine, diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 1993. godine radila je u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu, kao i na televiziji i filmu. Od januara 2005. do avgusta 2012. bila je direktor Kulturnog centra Pančevo. Od 1999. godine vodi dramski studio, a trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu dramskih umetnosti.

Dobitnica je Novembarske nagrade Pančeva, kao i nagrade „Zlatna značka”, koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije. Udata je i ima dvoje dece.

Maja Svirčević Prekić (nestranačka ličnost s kvote SNS-a, zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj): rođena je 1968. godine u Pančevu, gde je završila Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj” i Gimnaziju, a Poljoprivredni fakultet, odsek ratarstvo, u Beogradu 1993. godine. Od 1994. radila je u našoj Opštinskoj upravi, na poslovima poljoprivrede, a 2010. je postala pomoćnik sekretara Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj. Učestvovala je u radu na projektima Evropske unije čiji je cilj bio približavanje Srbije Uniji.

Aktivno se bavila sportom i bila reprezentativac u tenisu. Udata je i ima jedno dete. Govori engleski jezik.

Predrag Živković (SNS, zadužen za finansije): rođen u Pančevu 1984. godine, završio je Osnovnu školu „Sveti Sava”, pančevačku Gimnaziju i Ekonomski fakultet u Beogradu. Radio je u banci „Sberbank”, u sektoru za odobravanje kredita malim i srednjim preduzećima, a poslednjih godinu dana obavljao je funkciju predsednika Skupštine Grada. Do stupanja na dužnost člana Gradskog veća bio je pomoćnik gradonačelnika.

Nikola Damnjanović (DS, zadužen za omladinu): rođen u Pančevu 1980. godine, završio je pančevačku Osnovnu školu „Stevica Jovanović” i Jedanaestu beogradsku gimnaziju. Apsolvent je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Dva puta je biran za odbornika Skupštine grada, od 2008. do 2012. godine bio je član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, a prošle godine je izabran za predsednika skupštinskog Saveta za mlade.

Predrag Patić (LDP, zadužen za stambeno-komunalne poslove): rođen je u Pančevu 1967. godine, po zanimanju je diplomirani ekonomista. Odbornik je u Skupštini grada neprekidno od 1997. godine, a od 2000. do 2004. bio je potpredsednik Skupštine opštine Pančevo. Od 2000. do 2003. godine bio je i poslanik u republičkoj Narodnoj skupštini, a od 1996. do 2000. i u Skupštini Vojvodine. Od 1989. godine bavi se privatnim preduzetništvom. Oženjen je i ima dvoje dece.

Primarijus dr Milan Trifunović (DS, zadužen za zdravstvo): rođen je 1947. godine, završio je osnovnu školu u Nakovu, gimnaziju u Kikindi i Medicinski fakultet u Beogradu, a specijalizirao je opštu i onkološku hirurgiju. Užu specijalizaciju je stekao na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Na hirurškom odeljenju pančevačke Opšte bolnice radio je od 1973. do 2012. godine, a od 1987. do 1991. godine je bio direktor Zdravstvenog centra „Južni Banat”. Tokom poslednje dve godine staža radio je kao pomoćnik direktora Opšte bolnice. Dobio je zvanje primarijus i stručni je saradnik Medicinskog fakulteta u Beogradu.

U novom Gradskom veću iz starog sastava su ostali Miodrag Radojković (Nova Srbija, s kvote SNS-a, zadužen za obrazovanje), Vladimir Delja (DSS, zadužen za zaštitu životne sredine i održivi razvoj) i Aleksandar Farkaš (SNS, zadužen za oblast sporta).

Njima treba dodati i članove Veća po funkciji, a to su Pavle Radanov, gradonačelnik i Saša Pavlov, njegov zamenik, obojica iz SNS-a.

Z. Spremo


Tragedija na uglu Oslobođenja i Ružine

Vozač nakon udesa preminuo od srčanog udara

Na raskrsnici Ulice Oslobođenja i Ružine ulice u sredu, 24. jula, u popodnevnim časovima, dogodila se saobraćajna nesreća posle koje je jedan od učesnika na licu mesta preminuo od srčanog udara.

Prema izjavama očevidaca, najpre je automobil marke „jugo” naleteo na motociklistu i oborio ga na asfalt. Vozač dvotočkaša je zadobio lakše povrede i odmah je prebačen u bolnicu.

Nakon dolaska policije vozač „juga” i njegov suvozač izašli su iz automobila i počeli da razgovaraju sa saobraćajcima iznoseći svoju verziju događaja. Iako je u početku sve bilo u redu, vozač koji je, kako saznajemo, rođen 1947. godine u jednom momentu je izgubio svest i pao na asfalt.

Prisutni su pokušali da mu pomognu prskajući ga vodom, a ekipa Hitne pomoći koja je intervenisala pokušala je da ga reanimira, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa, pa je na licu mesta preminuo od posledica infarkta.

M. G.