Pancevac Online

Broj 4511 · 20.06.2013.

Nagradna igra

„Pančevac” i „Laguna” preporučuju i nagrađuju

„Veliki Getsbi” F. S. Ficdžeralda

Kliknite za veci prikaz

Izdavačka kuća „Laguna” je u ediciji „Klasici svetske književnosti” objavila roman „Veliki Getsbi” Frensisa Skota Ficdžeralda, koji je prvi put objavljen 1925. godine.

Ficdžerald je stvorio jednog od najtragičnijih junaka svetske književnosti i svakako najbolji američki roman XX veka. Radnja se događa na severnoj obali Long Ajlenda i Njujorka u leto 1922. Iako je po objavljivanju 1925. godine roman dramatizovan, skoro da nije bio primećen među čitaocima i kritikom. Javnost ga je otkrila tek nakon što je reizdat posle Drugog svetskog rata – možda i zato što su tek tada čitaoci bili spremni da prihvate iskrenu i neveselu Ficdžeraldovu sliku Amerike.

Roman opisuje doba koje je sam Ficdžerald nazvao „doba džeza”. Nakon šoka i haosa Prvog svetskog rata američko društvo je uživalo dotad nezapamćenu razinu prosperiteta u „burnim” dvadesetim dok je ekonomija cvetala. Iako je Ficdžerald, poput svog junaka Nika Karavaja u romanu, slavio bogatstvo i sjaj svog doba, osećao je nelagodu zbog neobuzdanog materijalizma i nedostatka morala svojih savremenika.Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Laguna” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Delfi” u okviru tržnog centra „Aviv park”, u Ulici Miloša Obrenovića 12.

Dva najbrža čitaoca koji do srede, 26. juna, u 12 sati, SMS-om na broj 4111 pošalju najduhovitiji odgovor na pitanje „Šta vam se najmanje sviđa u Americi?”, nagradićemo po jednim primerkom knjige „Veliki Getsbi” Frensisa Skota Ficdžeralda. Imena srećnih dobitnika objavićemo u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Delfi”.Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte latinično slovo P, razmak, Laguna, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 4111. Bruto cena SMS-a iznosi: u mt:s mreži 38,64 dinara, u Telenor mreži 39,60 dinara, a u VIP mreži 36 dinara.


„Pančevac” i „Vulkan izdavaštvo” nagrađuju

„Knjige mekanice”

Kliknite za veci prikaz

U okviru „Vulkan izdavaštva” postoji „Vulkančić”, koji se bavi samo izdavanjem dečjih knjiga. U zavisnosti od uzrasta mališana, roditelji imaju mogućnost da za svoju decu odaberu odgovarajuće naslove i zajedno s njima uživaju u otkrivanju sveta. Na sajtu www.vulkani.rs možete pogledati raznovrsnu ponudu. Danas vam predstavljamo „Knjige mekanice”.

Najbolje za vaše mališane su – meke knjige! Prelistajte, pogledajte fotografije, naučite zajedno slova, brojeve, boje, oblike, suprotnosti, voće i povrće. Upoznajte životinje i njihove bebe.

Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Vulkan” u „Aviv parku”.

Dva čitaoca koji do srede, 26. juna, u 12 sati, SMS-om na broj 4111 pošalju najinteresantniji odgovor na pitanje „Koja je bila vaša omiljena knjiga kada ste bili mali i zbog čega ste je toliko voleli?” nagradićemo po jednim primerkom „Knjige mekanice”. Imena srećnih dobitnika objavićemo u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Vulkan”.Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte latinično slovo P, razmak, Vulkan, razmak, tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 4111. Bruto cena SMS-a iznosi: u mt:s mreži 38,64 dinara, u Telenor mreži 39,60 dinara, a u VIP mreži 36 dinara.