Pancevac Online

Broj 4470 · 06.09.2012.

Noćni život

Održan 11. Rok festival Doma omladine

Dve žestoke rokenrol večeri

Hedlajneri: DLM i „Bend X”

Kliknite za veci prikaz
Fanovi pošizeli, ko da smo usred osamdesetih
Kliknite za veci prikazKliknite za veci prikazKliknite za veci prikazKliknite za veci prikaz

Dve festivalske večeri čvrstog roka i bluz spektakl kao uvod obeležile su ovogodišnji „Rok fest”. U letnjoj bašti Doma omladine, u dobroj atmosferi, publiku je zabavljalo najviše pančevačkih bendova, organizatori su se potrudili da zvuk bude vrhunski, a hladno pivo je upotpunilo doživljaj. Beogradski sastav „Blue family” otvorio je u četvrtak ovogodišnji festival. Na njihovom repertoaru bili su brojni bluz standardi, a interaktivan nastup obezbedilo je nekoliko virtuoza na usnoj harmonici. Zanimljivo je to da su u publici bili Pančevci svih životnih dobi, koji su uživali u kvalitetnoj svirci.

„Rok fest” kao manifestacija nije važan samo zbog dobrog provoda, već je to odlična prilika da mladi bendovi pokažu svoje sviračko umeće.

Shodno tome svi Pančevci koji su se popeli na binu proteklog vikenda najviše su izvodili autorske stvari, što govori da gradska scena ima šta da ponudi. „Električna sarana”, „Sam Hill”, „Watch it burn”, „Transeen” i „Metallica real tribute Band X” svirali su u petak, druge festivalske večeri. Iako bašta Doma omladine nije bile puna, svi izvođači su žestoko svirali kao da je u pitanju najveći koncert. Prvo se predstavio bend „Električna sarana”, koji pored zanimljivog imena ima i prilično dobar nastup. Za njim su na binu izašli sastavi „Sam Hill” i „Watch it burn”, a prašili su po desetak autorskih stvari. Bas dvojac „Transeen”, koji je odskakao od hevi-metal programa, bio je najzanimljiviji. Kontroverzni tekstovi, energična svirka i odlična elektronska podloga okarakterisali su njihov nastup. Obradama AC/DC-ja gostujući „Bend X” zatvorio je drugo festivalsko veče.

Narednog dana, u subotu, s „Decom loših muzičara” binu su delili „Trauma”, „Last minute”, „Sivi” i „Goatmare & Hellspades”. Žestok tempo prvo su udarili momci iz „Traume”, koji su nastavili da ređaju seriju odličnih nastupa.

Za njima u sličnom muzičkom maniru nastavio je bend „Last minute”, čiji zvuk pored metala prožima i funk i rep.

„Sivi” su se predstavili s autorskim pesmama, čvrstim rifovima, ali u nešto laganijem ritmu. Sastav s najstrašnijim imenom „Goatmare & Hellspades” napravio je odličnu atmosferu kombinacijom panka i psihobili zvuka, a ujedno je i bio odličan uvod za hedlajnere. DLM su ovog puta razočarali svoje roditelje i, sudeći prema utiscima publike, fantastično odsvirali čak 22 pesme. Mnogo energije došlo je s bine dok je DLM nastupao, a publika je uzvratila ovacijama, a poneki i striptizom. Pevač Ivan Jeftović beše nenadmašan.

ÄŒovek je glumac.

Tekst: N. Kranjc * Foto: A. Stojković