Pancevac Online

Broj 4437 · 19.01.2012.

Naša anketa

Da li ste zadovoljni radom javnih preduzeća?

Najbolji „Higijena” i „Zelenilo”

Zakon o javno-privatnom partnerstvu donet je 22. novembra 2011. Između ostalog, određeni članovi tog zakona govore o mogućnosti privatizacije javnih komunalnih preduzeća. To je razlog zbog kojeg je Samostalni sindikat javnih komunalnih preduzeća održao štrajk 7. decembra prošle godine. Njihov zahtev se odnosi na to da ovi kolektivi bar još pet godina ostanu u državnim rukama kako bi se pripremili za privatne vlasnike.

Kliknite za veci prikaz

BOGICA DUMITRAÅ KU, radnik:

– Nisam toliko upoznat sa stanjem javnih preduzeća u gradu, tako da bih se koncentrisao na državni i pokrajinski nivo. „Elektrovojvodina” treba da smanji cene u svakom slučaju, jer su one previsoke. Ako tome dodate finansijsku krizu, veoma je teško živeti uz takve namete. Čini mi se da „Higijena” radi najbolje od svih kojih mogu da se setim. Rezultati su svakodnevno vidljivi ako se krećete pančevačkim ulicama.
Kliknite za veci prikaz

IVANA NEDIĆ, poslastičarka:

– „Higijena” i „Zelenilo” su verovatno u vrhu liste najboljih gradskih javnih preduzeća. Oni su bar nešto uradili u Pančevu u poslednje dve-tri godine. Grejanje je sve lošije i to građani osećaju, pa rad firme koja se time bavi mogu da izdvojim kao negativan primer. U našem stanu je hladnije kada je napolju hladnije, što nema nikakve logike. Taj problem se javio od kada se prešlo na daljinsko grejanje.
Kliknite za veci prikaz

LjUBOMIR GVOZDENOV, mašinski inženjer:

– Možda nisam baš reprezentativan sagovornik za ovu temu zato što sam iz Vršca. Iskreno, prijatno sam iznenađen Narodnom baštom u vašem gradu i mnogo mi se dopada. Primetio sam da je „Zelenilo” učestvovalo u rekonstrukciji, pa bih morao da pohvalim rad tog preduzeća. Začuđen sam koliko je voda skupa i verujem da bi „Vodovod” mogao da utiče na smanjenje te cene.
Kliknite za veci prikaz

BOJANA MIŠIĆ, spremačica:

– Stvarno ne znam koga bih mogla da pohvalim u ovakvim vremenima. Sva javna preduzeća mi se čine kao loša. „Grejanju” trenutno plaćamo oko pet hiljada dinara, što je nedopustivo skupo. I ostale dažbine su velike za ljude s prosečnim primanjima. Kada sve to saberete, vidi se da javna preduzeća malo brinu o onima zbog kojih postoje – građanima.
Kliknite za veci prikaz

ANĐELKO BRKIĆ, penzioner:

– „Zelenilo” je odlično javno preduzeće i u gradu često viđam da nešto rade. Ulažu napore, kreativni su i od svih koji se pominju moram da ih izdvojim kao najbolji i najažurniji kolektiv. Žao mi je što je malo onih koji to poštuju. Moram da spomenem i „Grejanje”, koje po mom mišljenju ne radi dobro. Ne vodi dovoljno računa o nama dok je grejna sezona.
Kliknite za veci prikaz

OLGA STEFANOV, penzionerka:

– Deluje mi da „Higijena” vodi računa o čistoći u svim delovima grada i zato njeni radnici zaslužuju pohvale. Viđam ih da rade skoro svakog dana, tako da nemam mnogo zamerki na njihovo poslovanje. Čula sam da će „Vodovod” podići cene svojih usluga i to neće biti korektno prema građanima. I ovako su visoki računi u odnosu na naše penzije, a uz stalna povećanja biće još gore.

Anketirao Filip Leskaroski