Pancevac Online

Broj 4435 · 05.01.2012.

Naslovna

Ko je zimi došapnuo da nestane?

Kliknite za veci prikaz

Dokle god budemo bili svoji – što znači dok verujemo u sebe, sopstvena znanja i umeća i radimo na svemu tome – nema zime.

Kad god nam je spolja hladno, ali osećamo unutrašnju vrelinu raspaljenu maštom i strašću – nema zime.

Ako ne znamo šta nam je činiti, ako smo izgubljeni i bezvoljni, a setimo se da smo sebi najlepši kad smo hrabri – nema zime.

U nekakvoj nesreći dovoljan je i trag sreće da nema zime.

Topla nam Nova godina!


Održan tradicionalni izbor najboljih sportista godine

U znaku Slobodana Bitevića, Tašane Bogatinovski i odbojkašica Dinama

Sjajno druženje u predivnom ambijentu * Da 2012. protekne u zdravlju i još boljim rezultatima

Kliknite za veci prikaz

Pred sam kraj 2011, tačnije 27. decembra, održana je tradicionalna manifestacija pod nazivom „Izbor sportiste godine”. Ovaj događaj, jedan od najlepših u Pančevu, organizovali su Sportski savez našega grada i Udruženje sportskih novinara Pančeva. Kao i mnogo puta dosad, pančevački sportisti i sportistkinje bili su najbolji ambasadori svog grada, istinski promoteri svoje vrednosti i doprineli su da se ime Pančeva pronese širom Srbije, Evrope i sveta.

Pre proglašenja najuspešnijih, koje je izabrao žiri sastavljen od članova Sportskog saveza i Udruženja novinara, brojne goste u restoranu „Santa Lučija” pozdravili su Darko Jovičić, prvi čovek Sportskog saveza, Dragan Kostić, predsednik Udruženja sportskih novinara, Vesna Martinović, gradonačelnica, i Nikola Damnjanović, član gradskog veća zadužen za omladinu i sport.

Ovom prilikom predstavili su se članovi Kulturno-umetničkog društva „Banat” iz Pančeva, predvođeni umetničkim rukovodiocem Branislavom Živkovićem, odigravši igre iz Šumadije, te su još više doprineli lepoj atmosferi svečanosti.

U letu za nama, po oceni šestočlanog stručnog žirija, najbolji promoteri pančevačkog sporta bili su članovi Triatlon kluba Tamiš, Vladimir Savić i Zlatko Kovjanić.

Ovi superspremni sportisti bili su na visini zadtaka i na najnapornijem svetskom triatlonu, pa su s razlogom poneli laskavo priznanje.

Kada se birao najuspešniji sportista-vetaran, nije bilo velike dileme. Jednoglasnom odlukom, žiri je ovo priznanje dodelio Slavku Stanišiću, sjajnom džudisti Dinama, koji je i u 2011.

godini širom Evrope bacao na leđa i mnogo mlađe rivale od sebe. Jedna od najlepših kategorija koja se proglašava na ovoj manifestaciji jeste „gest godine”. Ovoga puta ona nije otišla pojedincu, već su je zaslužili svi sportski kolektivi našeg grada koji su se uključili u veliku humanitarnu akciju za sakupljanje novčane pomoći za odlazak naše sugrađanke Zvezdane Jurice u Kinu na lečenje.

Kao i svake godine, dodeljena su i posebna priznanja. Zaslužili su ih klubovi iz prve grupe našeg sporta, posebno zbog toga što su podržali jedinstvenu akciju u Srbiji „Treniraj besplatno”. To su: Ženski odbojkaški klub Dinamo, Košarkaški klub Tamiš, Železnički rukometni klub Dinamo i Karate klub Dinamo.

Opširnije na strani Sport