Pancevac Online

Broj 4399 · 29.04.2011.

Završna

I to je Pančevo

Desant na optičku iluziju

Kliknite za veci prikaz

Kad bi prosečan stanovnik našega grada na kvizu dobio zadatak da pogodi gde je uslikana ova fotografija, teško da bi dao tačan odgovor.

Idilični zalazak sunca na usamljenoj skrovitoj plaži jugonostalgičare bi možda asocirao na neki jadranski zaliv, dok bi ostali, u najmanju ruku, posumnjali da je reč o kakvoj romantičnoj inostranoj destinaciji.

Kakva greška! Odgovor na gorepostavljeno pitanje nalazi se u naslovu ove rubrike. O da, i to je Pančevo! Prvi maj se bliži, krenite prema Banatskom Brestovcu i kad ugledate Dunav, sve će vam biti kristalno jasno.

Hleba i praznika!

Kliknite za veci prikaz

Prošli vikend produžili smo zbog stradanja Isusovog. Odali smo Sinu četvorodnevnu počast na ovaj ili onaj način. Većina je plandovala.

Predstojeći vikend opet ćemo prolongirati. Neradom ćemo slaviti Praznik rada. Ma šta nas briga! Uz sve naše nedaće, kad ćemo priuštiti sebi malo radosti? Kad ćemo se setiti jedni drugih? Kad ćemo porazmisliti o samima sebi? Pa pobogu, znate li kad dolazi idući neradni dan?!

Šta će nama Denver

Kliknite za veci prikaz

Šta sve možeš u Pančevu, na Uskrs, s 85 dinara? Možeš da kupiš bajat sendvič. Eventualno dve integralne i dva jogurta. Možeš i da priuštiš sebi dva-tri izdanja dnevnih novina, pa da saznaš iz više izvora kako je „sveti” Toma poklekao i pojeo jajce.

A možeš i da potrošiš dve-tri crvene i otputuješ negde u prirodu. Da zaboraviš na sve. I na kraju, žicneš 85 kinti od drugara s kojima si roštiljao i pijančio ceo dan, pa da odeš u perionicu. Onda zamisliš da je šmrk neko čudesno oružje za brisanje nedaća. I udri, tuci!

Tekst: D. Kožan, foto: B. Petrov