Pancevac Online

Broj 4399 · 29.04.2011.

Aktuelno

Radno vreme „Pančevca” za praznik

Ponedeljak, 2. maj, neradni dan

Tokom nastupajućih prvomajskih praznika blagajna „Pančevca” neće raditi u ponedeljak, 2. maja.

U utorak i sredu, 3. i 4. maja, sugrađani i naši poslovni partneri moći će da predaju oglasni i reklamni materijal u uobičajenim terminima – u utorak od 8 do 20, a sutradan od 8 do 13 sati.

Ponedeljak će biti neradni dan i za redakciju, dok će u utorak i sredu novinari nastaviti pripremu broja 4400.

Hvala na razumevanju.


Stigao vredan poklon iz Francuske

Osveženje voznog parka ATP-a

Za realizaciju donacije izdvojeno 8.000.000 dinara * Od 15. maja sedam novih autobusa na ulicama našega grada

Kliknite za veci prikaz
Poklonjena vozila prešla su 500,000 do 700,000 kilometara

U auto-bazu Auto-transporta Pančevo 22. aprila uveče stiglo je sedam autobusa iz francuskog grada Mulhausa. Reč je o donaciji francuskog Sindikata transportnih radnika gradu Pančevu, a lokalna samouprava je ta vozila poverila na upravljanje ATP-u. Gradonačelnica Vesna Martinović i predstavnici lokalne samouprave išli su 27. aprila da pogledaju vredan poklon, a tom prilikom su se, zajedno s novinarima, provozali po auto-bazi jednim od novopristiglih buseva.

Kvalitetniji prevoz

Prema rečima Vesne Martinović, iz gradske kase izdvojeno je oko 8.000.000 dinara za realizaciju donacije, koja je podrazumevala tehničku pripremu vozila za put, troškove goriva, zamenu pneumatika, prenoćište i dnevnice za vozače, putarinu i slično.

– Očekujem da ovih sedam autobusa doprinesu kvalitetu prevoza Pančevaca, pogotovo onih na liniji Pančevo–Beograd. Nadam se i da će naši sugrađani biti zadovoljni.

Ovo nisu novi autobusi, korišćeni su, ali su u boljem stanju od većine vozila kojima ATP trenutno raspolaže – rekla je Vesna Martinović.

Direktor ATP-a Nenad Stanojević zahvalio je predstavnicima grada Pančeva na poverenju, razumevanju i podršci jer ova pomoć ATP-u znači opstanak. Suma koju je grad investirao za realizaciju donacije je 20 puta niža nego što bi bila da su autobusi kupljeni na domaćem tržištu.

Niska potrošnja goriva

Poklonjena vozila prešla su 500.000 do 700.000 kilometara, što nije mnogo kada se ima u vidu da su stara između 12 i 14 godina.

– Autobusi su prigradskog, poluturističkog tipa s 57 mesta za sedenje. Motori su marke „reno” i imaju relativno nisku potrošnju goriva, do 28 litara na 100 kilometara – kaže Nenad Stanojević.

Sada predstoji carinski postupak, minimalne korekcije na limariji, farbanje vozila, a potom i njihovo puštanje u saobraćaj, najkasnije do 15. maja. Stanojević je najavio da će za mesec dana u naš grad stići još jedan, osmi autobus, koji je deo iste donacije iz Francuske.

D. Mladenović


Prodata pančevačka „Mlekara”

Preko trnja do zvezda

Dvočlani konzorcijum platio 40 miliona dinara i najavljuje proizvodnju

Kliknite za veci prikaz

Nakon nekoliko godina golgote zbog loše privatizacije koja je završena prekidom proizvodnje, „Mlekara Pančevo” u stečaju prodata je u utorak, 26. aprila, za 40 miliona dinara konzorcijumu od dva člana, čiji identitet stečajni upravnik Miroslav Gligorić još ne želi da otkrije. Rekao je samo to da nijedan nije iz Pančeva.

„Mlekara” je prodata kao pravno lice, što znači da su kupci namerni da u njoj nastave proizvodnju i zaposle radnike, objasnio je on. Gligorić napominje da su to kupci potvrdili i prilikom razgovora s Odborom poverilaca, a na pitanje kako će pokrenuti proizvodnju u vrlo teškom trenutku za mlekarstvo u Srbiji odgovorili da su obezbedili određenu količinu sirovine.

Kupoprodajni ugovor biće potpisan posle prvomajskih praznika, kada će biti obavljena i primopredaja i obustavljen stečaj, precizirao je Gligorić. Dodao je da će „Mlekara” nastaviti da posluje bez ikakvih finansijskih opterećenja jer će postupak naplate starih potraživanja biti potpuno odvojeno rešavan.

D. V.


Aktivnosti Doma omladine ne jenjavaju

Top programi u režiji DOP-a

Posle već pominjane fantastične koncertne sezone Doma omladine, kao šlag na kampanju „Alive” u subotu, 30. aprila, u Domu studenata, dolazi gostovanje ekipe „Jelen topa” koja je na turneji već izvesno vreme. Imena kao što su „Darkvud dab”, „Kanda, Kodža i Nebojša”, „Obojeni program”, „Bjesovi” i „Veliki prezir” garantuju vrhunski provod, a pretprodajna cena ograničenog broja karata, koje se mogu nabaviti u Malom klubu Doma omladine, iznosi 450 dinara. Na veče koncerta ulaznica će dostići vrednost od 600 dinara, što je razlog više da zainteresovani na vreme obezbede dragocenu hartiju.

Pored toga, ova kulturna institucija donosi još nekoliko interesantnih programa. Pre svih, to je veče makedonske poezije koje će biti priređeno u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati, u „Studiju 21”, kada će poeziju čitati Risto Vasilevski, Radomir Andrić, Mićo Cvijetić, Iskra Peneva, Dušica Ilin (...), kao i legendarni muzičar i kompozitor Zafir Hadžimanov. Te večeri je svirka „Klopke za pionira” u Malom klubu, a dan kasnije na istom mestu uz obavezan dres-kod biće dark, gotik i E.B.M. parti, kada će nastupiti di-džejevi Lex Bisskop, Subject i Black Zero. U isto vreme će u Studentskom biti priređena revija demo bendova nazvana „Bendomanija”.

J. F.


U subotu, 30. aprila

„Panteri” dočekuju „Lovce”

Utakmicama četvrtog kola u subotu, 30. aprila, nastaviće se prvenstvena trka za bodove u Superligi Srbije u američkom fudbalu.

Pančevački „Panteri” će tog dana u 15.30 na SC-u „Mladost” dočekati „Lovce” iz Vrbasa.

Biće to dobra prilika da naši momci poprave bodovni saldo, ali i da njihovi brojni navijači uživaju u igri svojih miljenika.


Ples ispred platoa Gradske uprave

Svetski dan igre u Pančevu

Grad Pančevo i Kancelarija za mlade u petak, 29. aprila, od 18 sati, na platou ispred zgrade Gradske uprave organizuju obeležavanje Svetskog dana igre.

Tom prilikom predstaviće se klubovi, škole, grupe i kulturno-umetnička društva s teritorije Pančeva, koji neguju najrazličitije plesne pravce – moderni i džez balet, strit dens i hiphop, ples mažoretkinja, latino, folklor, salsa, zumba ples...

Nakon pojedinačnog predstavljanja svi prisutni imaće priliku da na licu mesta nauče jednostavne plesne korake i prudruže se grupnoj koreografiji. Tako će zajedno poslati poruku koliko je ples važan, pre svega kao zdrav izbor mladih, a onda i kao kreativan način izražavanja, kojim se mogu istaći različitosti kultura i tradicija, ali ih ujedno i objediniti.

J. F.


Veliki fudbalski turnir u našem gradu

U susret proleću, sedmi put

Kliknite za veci prikaz
Željno iščekujući da sudija "svira" početak utakmice

Tradicionalni međunarodni fudbalski turnir za kadete pod nazivom „U susret proleću” počeo je u sredu, 27. aprila, a polufinalne utakmice, meč za treće mesto i veliko finale zakazani su za četvrtak, 28. april.

Organizatori su se i ove godine potrudili da ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu vide na delu budućnost našeg fudbala. Utakmice su prvog dana takmičenja igrane na dve lokacije, na SC-u „Mladost” i SC-u „Strelište”, a brojni posetoci su mogli da uživaju jer se igrao zaista odličan fudbal. Pančevcima su se predstavili: OFK „Beograd”, „Rad”, „Bežanija”, „Hajduk”, „Radnik” (Bijeljina), „Gračanica”, „Radnik” (Stari Tamiš), „Beograd”, „Dolovo”, „Mladost” (Omoljica), „Borac”, „Radnički”, „Stenli” i „Dinamo”.

Iako su najavili da će učestvovati, na svečanom otvaranju se nisu pojavili momci iz borčanskog BSK-a, ali i oni najbliži – iz vojlovačke „Mladosti”.

Ipak, to nikome nije smetalo da na terenu sve „pršti”. U polufinale su se plasirali „Beograd” i OFK „Beograd”, koji će igrati od 10 sati, i „Radnik” iz Bijeljine i „Bežanija”, koji će snage odmeriti od 11.35.

Poraženi iz ovih duela igraće za treće mesto, od 13.40, a veliko finale je zakazano za 15.20.

Organizator se potrudio da najboljim ekipama i pojedincima obezbedi i pristojne nagrade. Kamp „Gorana” iz Beograda će trojici najuspešnijih momaka obezbediti besplatno, desetodnevno letovanje u Šušnju, Fudbalski savez Srbije je već „poslao” lopte i dresove, a kao po običaju, najbolji će dobiti i sportsku opremu, uz obavezne pehare i medalje.

A. Ž.