Pancevac Online

Broj 4383 · 06.01.2011.

Naslovna

Novi, slatki početak

Kliknite za veci prikaz

Veruje se da na Božić treba da započnemo neki posao kako bi nam čitave godine išao od ruke.

Valjda zato mali korinđaši na Badnje veče pevaju i godinu otvaraju uspešno – punim džakovima slatkiša.

Još slađe je kada decu prilikom obavljanja ovog „posla” prati zimska idila, poput bele lepote na našoj fotografiji.

Rođenje Isusa Hrista 7. januara slave, između ostalih, i Rusi, Ukrajinci, Gruzini, Etiopljani, pa čak i neki Eskimi na Aljasci.

U toj grupi su i mnogi Pančevci.

Dakle, dragi sugrađani, niste sami. Bilo da poštujete stari običaj pa na praznik ostajete kod kuće ili blagdan koristite za druženje s prijateljima, redakcija „Pančevca” želi vam radost! I novčić u slatkoj česnici...

Hristos se rodi!


Proglašeni najuspešniji sportski klubovi i pojedinci u 2010. godini

Pančevo pripada svetskim šampionima

U znaku Slobodana Bitevića, Predraga Stojadinova, Nađe Higl i košarkaša „Tamiša” * Džudisti najperspektivniji * Duško Bokšan sportski radnik godine

Kliknite za veci prikaz

Nastavljena je lepa sportska tradicija u našem gradu. U smiraj svake godine biraju se i proglašavaju najuspešniji klubovi i pojedinci u Pančevu i okolini. Ovog puta čast i obavezu da izaberu najbolje imali su članovi Sportskog saveza našega grada, ali i predstavnici Udruženja sportskih novinara. Žiri se sastajao nekoliko puta. U nekim kategorijama je bilo veoma lako izabrati laureate, a kod pojedinih kategorija je bilo i „većanja”. Ipak, kada se sve sabere, donete su ispravne odluke. Nagrade su otišle u prave ruke. Prigodna svečanost na kojoj su najuspešnijima uručena priznanja održana je 29. decembra u Domu Vojske Srbije.

Sportsku 2010. godinu, bez ikakve sumnje, obeležili su sjajni karatisti. Predvođeni selektorom Predragom Stojadinovim, reprezentativci Srbije su trijumfovali na Svetskom prvenstvu u Beogradu i tako prvi put u istoriji ovog sporta doneli najsjajnije odličje našoj zemlji. Uz timsko zlato, punim sjajem je zablistao i Slobodan Bitević.

Popularni Boba je savladao sve svoje rivale u teškoj kategoriji, pa mu je posle žestokih okršaja na tatamiju na grudima zasjala zlatna medalja, koja ga vodi u sportske anale Pančeva, Srbije i planete. Iako je konkurenciji bila žestoka, žiri nije imao nikakvu dilemu pri izboru najuspešnijeg sportiste. Ovo laskavo priznanje pripalo je Slobodanu Biteviću, karatisti Dinama, koji je pored dva svetska zlata u 2010. godini osvojio niz vrednih trofeja.

Na Svetskom studentskom prvenstvu u Podgorici zaslužio je srebrno odličje, na Balkanskom šampionatu je trijumfovao i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji, a okitio se i titulom prvaka države.

Pored Bobe, u najužoj konkurenciji za zvanje sportiste Pančeva bili su i: Vuk Vučković (Triatlon klub „Tamiš”), Dušan Borković (Auto-klub „Borković”), Miloš Stanojević (Veslački klub „Tamiš”) i Davor P e r a k (Košarkaški klub „Tamiš”).

Nedoumica nije bilo ni kada se odlučivalo o najuspešnijoj sportistkinji iz našega grada, iako su u konkurenciji bile Tašana Bogatinovski (SD „Pančevo 1813”), Marijana Nikolajević (DžK „Dinamo”) i Kristina Đaković (AK „Dinamo”). Ona je svet zadivila 2009. godine trijumfom na Svetskom šampionatu u Rimu u disciplini 200 m prsno i – još sija. Iako je za njom vrlo naporna godina, koju je obeležila i neugodna povreda ramena, Nađa Higl je zajedno sa svojim bratom Sebastijanom nastavila put ka svom cilju – Olimpijskim igrama u Londonu. I pored toga što je propustila mnogo treninga tokom godine, Nađa je uspela da ostvari odličan rezultat na mitingu u Banjaluci, a solidna je bila i na takmičenju u Parizu. Iako nije isplivala svoje najbolje vreme, učešće u finalu evropskog šampionata u Budimpešti najbolji je dokaz da su Nađa i Žaki na pravom putu. Njihovo najveće iskušenje u 2011. biće Svetski šampionat u Šangaju, još jedna prolazna stanica na putu ka glavnom gradu Engleske.

Najuspešnija sportistkinja Pančeva i u 2010. godini bila je Nađa Higl.

» Nastavak na strani Sport