Pancevac Online

Broj 4574 · 04.09.2014.

Društvo

Ponovo rade „Zvončići” i „Zvon-tin”

U septembru audicije za nove pevače

Dečji hor „Zvončići”, kojim rukovodi profesorka Jelena Cvetić, ovog vikenda započeće novu sezonu i ući u 26. godinu postojanja.

Mališani uzrasta od četiri do deset godina imaće priliku da nauče pesmice i uživaju u društvu drugara na probama koje će se održavati u prostorijama Radničkog univerziteta subotom od 11 do 12 i utorkom od 19 do 20 sati. U tim terminima će se tokom septembra održavati i audicije za prijem novih članova.

Ukoliko vaši klinci i klinceze vole muziku, pesmu i ples, obavezno ih odvedite na audiciju. Pored uživanja u pevanju, mogu očekivati i mnoštvo nastupa, snimanja i putovanja, što je neprocenjivo iskustvo za svako dete.

I tinejdžeri uzrasta od 10 do 14 godina nastaviće da pevaju u horu „Zvon-tin”, kojim će ove godine rukovoditi profesorka, pijanistkinja i poznata vokalna solistkinja Nevena Račić. Repertoar hora biće sačinjen od popularnih rok i pop numera, a akcenat će biti na višeglasnom pevanju, isključivo uživo, kao i na različitim vežbama za vokalnu tehniku. Probe hora održavaće se takođe u prostorijama Radničkog univerziteta, subotom i nedeljom od 12 sati, a u tim terminima se tokom septembra mogu prijaviti i novi pevači.

Oba ova ansambla imaće svoj prvi nastup već 21. septembra u Sremskim Karlovcima, gde će, kao i tokom prethodne tri godine, pratiti soliste na Dečjem festivalu tamburaške muzike „Licidersko srce”.

D. K.