Pancevac Online

Broj 4574 · 04.09.2014.

Društvo

Policijska uprava Pančevo

Kontrolisane kladionice i kockarnice

Podnete 22 krivične prijave

Kliknite za veci prikaz
Vrti se ukrug, do broja ili bar boje

Pripadnici Policijske uprave u Pančevu su u protekla dva meseca u saradnji s Poreskom upravom, Gradskom upravom i nadležnim javnim tužilaštvima u Pančevu, Smederevu i Vršcu sproveli kontrolu nelegalnih sportskih kladionica u tim gradovima.

U tom periodu su prekontrolisana 63 objekta u kojima je organizovano klađenje na sportske događaje i igranje na aparatima i utvrđeno je da je 25 kladionica radilo bez odobrenja Ministarstva finansija.

U njima je nađena i oduzeta oprema korišćena za neovlašćeno organizovanje igara na sreću, i to: 114 aparata za igre na sreću (od čega 95 poker odnosno slot aparata), četiri ruleta sa ukupno 19 mesta za igru, 20 kompjutera, 17 štampača i 13 televizora.

Takođe, nađeno je i oduzeto 224.720 dinara i 80 evra, koliko je dobijeno od uplata za klađenje.

Nakon sveobuhvatnih provera Policijska uprava Pančevo je nadležnim tužilaštvima podnela ukupno 22 krivične prijave protiv 16 lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Kontrole kladionica na području našeg grada, Vršca i Smedereva su deo šire akcije koja je sprovedena na čitavoj teritoriji Srbije. U njoj su proverena 884 objekta u kojima su priređivane igre na sreću na automatima i klađenje, a oduzeto je 2.309.515.00 dinara, 3.615 evra i 60 švajcarskih franaka.

Oduzeto je i 1.310 nelegalnih slot i poker aparata i rulet mašina, kao i veća količina televizora, stolova za rulet i bilijar i aparata za pikado.

Ustanovljeno je da je veliki broj objekata u kojima su priređivane igre na sreću i klađenje radio nelegalno, a da radnici u njima nisu bili prijavljeni.

Poreska uprava je saopštila da su kontrole sportskih kladionica deo nastojanja da se pojača borba protiv sive ekonomije. U okviru toga proverava se redovnost poreskih obveznika u izmirivanju poreskih obaveza, izdavanje fiskalnih računa, plaćanje zdravstvenih, penzionih i socijalnih doprinosa za radnike i njihovo prijavljivanje.

M. Gligorić