Pancevac Online

Broj 4574 · 04.09.2014.

Politika

Održana godišnja skupština gradskog odbora PUPS-a

Predsednik ponovo Nenad Šaletić

Kliknite za veci prikaz

Predsednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije u naredne četiri godine ponovo će biti Nenad Šaletić, a u najužem rukovodstvu će biti i Milan Stanojković, Mila Bajić i Stanojko Dimčić – odlučeno je na redovnoj izbornoj skupštini GO PUPS-a, održanoj 28. avgusta. Oni su izabrani jednoglasno, na predlog mesnih odbora, a delegati, među kojima su polovinu činile žene, odlučili su i ko će biti članovi Gradskog odbora i ostalih tela pančevačkog PUPS-a.

– PUPS će podržavati rad svih penzionera u Pančevu i okolini. Nastavićemo da razvijamo i realizujemo program socijalnog preduzetništva kako bi se smanjila nezaposlenost. U naredne četiri godine uključićemo u rad što više naših mladih članova zato što su oni pravi pokretači snage i razvoja PUPS-a i društva u celini – istakao je Nenad Šaletić.

On je dodao da se u pančevački PUPS tokom poslednjih nekoliko meseci učlanilo 500 ljudi i najavio da će ta stranka i dalje činiti sve da se takav trend nastavi.

Šaletić je rekao i da će Gradski odbor PUPS-a i dalje održavati dobru saradnju s Pokrajinskim odborom te stranke i njenim vrhom. Najavio je da će PUPS u Pančevu sarađivati i sa svim političkim partijama u našem gradu, pogotovo sa onima koje su članice vladajuće koalicije.

U izlaganjima koja su se čula na izbornoj skupštini Gradskog odbora PUPS-a istaknuto je da se ta stranka u proteklom periodu zalagala za prevazilaženje problema siromašnih građana.

Navedeno je da je iz gradskog budžeta izdvojen novac za pomoć Domu slepih, Gerontološkom centru i Domu „Srce” u Jabuci.

Zahvaljujući zalaganju PUPS-a obezbeđeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama kao pomoć za socijalno ugrožene, a ta stranka i dalje podržava inicijative da se trudnicama isplaćuju stopostotne naknade dok su na bolovanju i da se subvencionišu mesečne karte kako za njih, tako i za đake, studente i penzionere.

Na skupštini PUPS-a se čulo da ta stranka ima dva odbornika i savetnika gradonačelnika za socijalnu politiku, a da je do prekomponovanja lokalne vlasti, juna prošle godine, imala i člana Gradskog veća zaduženog za privredu i investicije. Istaknuto je i da je, u interesu građana Pančeva, Gradski odbor PUPS-a prihvatio poziv SNS-a i izašao iz predizborne koalicije sa SPS-om, koja je ostala u opoziciji.

M. G.