Pancevac Online

Broj 4523 · 12.09.2013.

Sport

Prvenstvo Srbije u streličarstvu

Mioković šampion države

Kadetkinja Čarna Brzaković osvojila je najsjajnije odličje u gađanju olimpijskim stilom

Kliknite za veci prikaz
Krajem septembra Danilo putuje u Tursku na Svetsko prvenstvo

U Beogradu je prošlog vikenda, po izuzetno lepom vremenu, održano Prvenstvo Srbije u streličarstvu, u organizaciji SK-a Košutnjak. Bilo je to najvažnije takmičenje u izuzetno napornoj sezoni, a takmičari SK-a Pančevo postigli su odlične rezultate u jakoj konkurenciji.

Kadetkinja Čarna Brzaković osvojila je najsjajnije odličje u gađanju olimpijskim stilom. Nemanja Grbić, takođe kadet, okitio se bronzanim odličjem, dok je Živko Sarić još jednom pokazao da nema premca u kategoriji veterana. Ekipa u sastavu: Forgo, Dimić i Bekić postala je vicešampion Srbije u gađanju olimpijskim stilom.

Danilo Mioković, jedan od najboljih streličara koje je naša zemlja ikada imala, ni ovog puta nije imao pravog rivala. U gađanju kompaund stilom još jednom je osvojio zlatnu medalju i potvrdio primat šampiona Srbije.

Pored uspeha na državnom prvenstvu, treba istaći i uspeh kadetkinje Čarne Brzaković, koja je na prethodnom turniru ostvarila pet državnih rekorda (FITA 144, 60 m, 50 m, 40 m i 30 m). Pored nje, vlasnik državnog rekorda postao je i veteran Živko Sarić. Krajem septembra Danilo Mioković, najuspešniji član SK-a Pančevo, putuje u Tursku na Svetsko prvenstvo.

A. Živković