Pancevac Online

Broj 4523 · 12.09.2013.

Sport

Završen tradicionalan ITF turnir

Ceo svet u našem gradu

Teniski klub Dinamo je i ove godine, sedamnaesti put, organizovao međunarodni turnir za devojčice i dečake do osamnaest godina. Tradicionalno ITF nadmetanje dovelo je u naš grad tenisere iz gotovo celog sveta, pa su se tako na terenima Sportskog centra „Mladost” za bodove na svetskoj rang-listi borili takmičari iz Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Japana, cele Evrope...

Posle kvalifikacija je postalo jasno da će jedini predstavnik Pančeva u glavnom žrebu biti Aleksandar Ćurčin, koji je izgubio u prvom kolu turnira, održanom u utorak, 3.

septembra. Ostali predstavnici TK-a Dinamo – Sanja Vodeničar, Gabrijela Balaša, Elizabeta Basina, Sacuki Takamura, Stefan Gmijović i Dušan Jerinić – nisu uspeli da prođu prvo odnosno drugo kolo kvalifikacija.

– Sve je išlo po planu.

Igrao se dobar tenis, pa sam siguran da će neko od ovih učesnika uskoro biti poznat i široj javnosti.

Nažalost, svi naši predstavnici su izgubili. Borili su se i dali svoj maksimum, a nadamo se da su i naučili nešto – rekao je Vladimir Zdravković, direktor turnira.

Pobednici ovogodišnjeg turnira su Katarina Jokić, teniserka iz BiH, i Španac Pedro Martines Portero, koji je u paru sa sunarodnikom Antonijem Klerom podigao pehar namenjen najboljem dublu. U konkurenciji ženskih dublova pobednički pehar je pripao britansko-švajcarskom paru koji su činile Lana Raš i Džil Tajhman.

A. Ž.