Pancevac Online

Broj 4519 · 15.08.2013.

Sport

ŽRK Pančevo ima ozbiljne ambicije

Lana Žiga veliko pojačanje

Rukometašice iz našega grada su prošle sezone ostavile sasvim solidan utisak u Prvoj ligi, ali čini se da će novo takmičenje doneti još veći boljitak. Organizovanije i s mnogo ambicija, Pančevke su krenule s pripremama. Intenzivno rade već desetak dana, a vest koja je brzo prostrujala gradom pokraj Tamiša jeste da je Lana Žiga nova igračica ŽRK Pančeva.

– Da, to je tačno. Lana nam se priključila i već uveliko radi s timom. To je veliko pojačanje za nas. Zna se da je reč o kvalitetnoj osobi i isto takvoj sportistkinji, pa nam je veoma drago što će nam pomoći da se kao klub još više stabilizujemo u prvoligaškom društvu – ističe Svetlana Ničevski, kapiten ekipe i sportski direktor kluba.

Pored Lane, timu se priključila Ljiljana Josimov, odlično desno krilo, doskora rukometašica Dolova, od koje se očekuje mnogo pozitivnog u narednoj sezoni. Treba istaći da će Dragoslavu Tomiću, prvom treneru, u radu pomagati i stručnjaci za kondiciju Srđan Šaponjić i Aleksandar Đorđević. Takođe smo saznali da će se do starta Prve lige stručni štab pojačati i pomoćnim trenerom. Da bi ekipa delovala potpuno funkcionalno i sva mesta bila popunjena, za dugo takmičenje neophodno je dovesti i rezervnog golmana, pa se sada radi i na tome.

Pančevke su počele da treniraju dva puta dnevno na lokalnim terenima, a prva prijateljska utakmica se očekuje krajem avgusta. Start prvenstva je zakazan za 21. septembar.

S. D