Pancevac Online

Broj 4519 · 15.08.2013.

Sport

Počele pripreme košarkaša

Davor Perak predvodi Tamiš

Stabilnost klubova osnovni cilj * Novoseljani žele u viši rang

Kliknite za veci prikaz

Završen je odmor i za košarkaše Tamiša iz Pančeva. Od ponedeljka, 12. avgusta, izabranici Bojana Jovičića su u pripremnom procesu. Okupljanjem na Sportskom centru „Mladost”, posle kratkog pozdrava čelnika kluba i upoznavanja s planom i programom rada, za Pančevce je počela još jedna sezona.

– Kao i svake godine, ambicije su nam i ovog puta iste.

Želimo da ostanemo stabilan prvoligaš, a ukoliko se ukaže šansa za nešto više, potrudićemo se da je iskoristimo. Iz kluba su otišli Jereminov, Mičeta, Majstorović, Živković i Radenković i biće nam mnogo teško da nadoknadimo njihovo odsustvo. Ipak, nadam se da ćemo uz igrače koje imamo, kao i uz očekivana pojačanja, za koja se nadam da će se lako uklopiti u naš sistem rada, uspeti u namerama u novom prvenstvu – istakao je Bojan Jovičić, prvi trener Tamiša.

Pančevci ovih dana „kristališu” tim. U gradu na Tamišu su ostali kapiten Perak, Burić, Lalić, Manojlović i Hukić. Vratio se centar Stanojević, a pristigao je Bogdan Drobnjak. Tu su i mladi Radović i Mlinar.

Ima novina i u stručnom štabu. Jovičiću se priključio Čačanin, Ivan Radovanović, a o spremnosti igrača brigu su preuzeli Srđan Šaponjić i Aleksandar Đorđević.

Do početka takmičenja Perak i saigrači će raditi u Pančevu, na lokalnim sportskim terenima.

Od ponedeljka, 5. avgusta, košarkaši Dinama više nisu na odmoru. Početak priprema obeležila su testiranja igrača, ali i mnogo trčanja. Dinamovci su prošle sezone ostavili pozitivan utisak u Drugoj srpskoj ligi jer su bili u vrhu tabele.

– Na početku priprema, kao i uvek dosad, više vremena ćemo posvetiti sticanju snage, a zatim krećemo i s taktičkim uigravanjem. Do starta prvenstva radićemo u Hali sportova na Strelištu i na terenu kod Suda, u centru grada. Što se tiče ambicija, one su ove sezone malo drugačije u odnosu na raniji period. Naime, dogovorili smo se da ovog puta više pažnje posvetimo mladim igračima, koji treba da se razvijaju, a rezultat neće biti prioritet – istakao je Nenad Rakovac, prvi trener Dinama.

Skoro u isto vreme s radom su počeli i košarkaši BNS-a.

U klubu iz mesta nadomak Pančeva silno žele da se u novoj sezoni popnu na stepenik više i probiju se do Prve srpske lige.

– Gotova je pauza i za nas.

Prvi deo priprema odradićemo u Narodnoj bašti, a akcenat će biti stavljen na fizičku izdržljivost igrača. Početkom septembra se vraćamo u našu salu, gde će uslediti i taktički deo priprema. Naš sastav za narednu sezonu biće manje-više isti. Stručnom štabu se priključio Predrag Tomašević, a došao nam je i igrač na poziciju krilnog centra – Aleksandar Baškalović. Tražimo pojačanje za mesto centra, a nadam se da će do kraja prelaznog roka i to biti rešeno. Priključili su nam se i momci iz naših mlađih kategorija koji su solidno igrali u Letnjoj ligi. Kada pričamo o ambicijama kluba, onda treba istaći da želimo da budemo među prve dve ekipe u ligi, a to znači i prolaz u viši rang – jasan je Nenad Marković, prvi trener BNS-a.

Nadmetanje u Drugoj srpskoj ligi počinje početkom oktobra.

S. Damjanov