Pancevac Online

Broj 4519 · 15.08.2013.

Sport

Startuju fudbalska prvenstva

Borac na premijeri kod kuće

Vikend pred nama doneće mnogo zadovoljstva ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu. Posle letnje pauze, u trku za bodove kreću i fudbalski klubovi koji se nadmeću u nižim ligama.

Pančevački „brzi voz” u novi šampionat u Srpskoj ligi „Vojvodina” ulazi osetno pojačan, ali i s „napunjenim” baterijama na Zlatiboru. Momci koje s klupe predvodi trener Goran Mrđa u prvom kolu neće imati lak zadatak, jer će gostovati u Temerinu, gde će protiv domaće Sloge pokušati da se izbore za što bolji rezultat.

Borac iz Starčeva, član Vojvođanske lige „Istok”, na premijeri igra pred svojim navijačima. U nedelju, 18. avgusta, ekipa koju predvodi trener Miljan Blazović ugostiće Bačku Topolu. To će biti odlična prilika da Borac uspešno počne novi šampionat, za koji ima najviše ambicija. „Skockan” je dobar tim, a uz pomoć navijača Starčevci će mnogo lakše doći do važnih bodova.

Utakmica počinje u 17 sati.

Pauza je prošla i za ekipe koje se nadmeću u Prvoj južnobanatskoj ligi. Železničar u nedelju dočekuje Tempo iz Sefkerina, u Jabuci se sastaju Jugoslavija i Mladost iz Omoljice, dok Sloga u Banatskom Novom Selu dočekuje Polet.

Sve utakmice počinju u 17 sati.

Druga južnobanatska liga „Zapad” će od ove sezone imati dve grupe. Prvenstvo u grupi „Zapad-Jug” počinje 8. septembra, a u grupi „ZapadSever” prvog dana narednog meseca.

A. Ž.