Pancevac Online

Broj 4511 · 20.06.2013.

Naša anketa

Po čemu prepoznajemo Pančevo?

Mirna varoš glavni adut

Prošlog vikenda u našem gradu je organizovan još jedan Karneval. Polako postajemo prepoznatljivi i po ovoj aktivnosti. Ipak, Pančevo je grad bogate istorije, specifičan po mnogo čemu. Nekada industrijski motor Jugoslavije sada bije neke druge bitke. Mnogi nas se sete i zbog blizine srpske prestonice. Pitali smo naše sugrađane po čemu oni prepoznaju Pančevo.

Kliknite za veci prikaz

BRANISLAV STOJANOVIĆ, učenik:

– Prva asocijacija na naš grad je neka tiha dosada i monotonost. Ovo je malo mesto i uglavnom se sve zna. Ipak, ako treba nešto pozitivno istaći, onda su to svakako sportisti iz naše sredine. S obzirom na to koliko se ulaže u sport, treba čestitati našim asovima koji su proslavili Pančevo širom sveta.
Kliknite za veci prikaz

IVANA CIGULAJKIĆ, srednjoškolka:

– Mislim da će se mnogi složiti sa tim da nas, bar u poslednje vreme, prepoznaju po „Aviv parku”. Često dok sam tamo, mogu da primetim da dolazi mnogo ljudi koji ne žive u našem gradu. Zanimljiv je to prostor iz više razloga, ali mi se čini da je drugačiji zato što možete mnogo toga naći na jednom mestu. Kupujete, družite se, a možete i da se odmorite.
Kliknite za veci prikaz

MATEJA PUTIĆ, student:

– Dugo smo, nažalost, bili prepoznatljivi po zagađenom vazduhu. Vidim da se često pominje i Karneval, ali ta zabava traje samo dva dana i brzo se zaboravi. Ne mogu a da ne istaknem da je Pančevo poznato po lepim devojkama. Isto tako, mnogi ne znaju da ima mnogo Pančevaca volontera koji su često spremni da pomažu drugima i učestvuju u raznim akcijama.
Kliknite za veci prikaz

JOZEF OLAS, penzioner:

– U Pančevu ima mnogih zanimljivih sadržaja koji mogu da se preporuče gostima, ali je većina toga u fazi propadanja. Pogledajte samo šta se dešava u centru grada, pa će vam biti jasno. No, izdvojio bih ono pozitivno, a reč je o Gradskom parku i Narodnoj bašti koji su prave oaze. Radujem se i renoviranju hotela „Sloboda” koji je nekada, kako vi, mladi sada govorite, bio pravi brend Pančeva.
Kliknite za veci prikaz

KRISTINA VUJATOVIĆ, učenica elektrotehničke škole:

– Mnogo vremena provodim na tamiškom keju i mislim da je to jedno od boljih mesta u gradu. Čini mi se da nismo na pravi način i dovoljno iskoristili činjenicu da nam grad „leži” na reci. Ipak, da ne budem nepravedna, u poslednje vreme se i u tom smeru nešto pomera nabolje. Kad pominjem taj deo grada, onda treba istaći i kafić „Voz”, koji je takođe osobenost Pančeva.
Kliknite za veci prikaz

NIKOLA IGNjATOVIĆ, srednjoškolac:

– Pančevo je, pre svega, jedan miran grad. U njemu vlada neka pozitivna atmosfera, posebno leti. Imamo Narodnu baštu, a čitav taj kompleks je nešto posebno jer retko koji grad, ne samo u Srbiji, može da se pohvali tako nečim. To je pravi raj za odmor i rekreaciju.

Anketirao S. Damjanov