Pancevac Online

Broj 4470 · 06.09.2012.

Društvo

„Zlatni kotlić” Vojvodine

Krčkaće se u preko 100 kotlića

Velika, tradicionalna manifestacija pod nazivom „Zlatni kotlić Vojvodine” ove godine će biti održana 22. septembra u našem gradu. Biće to dan kada će se okupiti najbolji majstori u kuvanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša, a nadmetaće se više od stotinu ekipa. Ovo veliko takmičenje održanaće se na tamiškom keju, a u organizaciji Turističke organizacije Pančevo, pod pokroviteljstvom TO Vojvodine.

„Zlatni kotlić Vojvodine” jeste jedna od najznačajnijih gastro-turističkih manifestacija u našoj pokrajini i takmičenja u kuvanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša uopšte. Nadmetanje i prijava učesnika organizuju se na osnovu propozicija u dve kategorije – u zvaničnoj konkurenciji takmičiće se pobednici „zlatnih kotlića” opština i gradova iz Vojvodine u kuvanju riblje čorbe i paprikaša, a u kategoriji van konkurencije – pobednici drugih kotlića i učesnici iz cele Srbije i drugih zemalja.

Kotizacija za takmičare iznosi 1.500 dinara po kotliću, a organizator će obezbediti tri kilograma šarana, vodu, drva i mesto za loženje. Učesnici bi trebalo da donosu svoje kotliće s nogarama, začine i namirnice. Prijava za takmičenje se dostavlja Turističkoj organizaciji Pančeva do 17. septembra.

Za sve posetioce „Zlatnog kotlića Vojvodine” kuvaće se besplatna riblja čorba, u saradnji s pančevačkim ribolovačkim udruženjima „Marko Kulić” i „Tamiš”, a za lepo raspoloženje biće zadužen tamburaški orkestar „Banatski kicoši”.

R. T.