Pancevac Online

Broj 4470 · 06.09.2012.

Puls grada

Predstavljamo mlade bendove: "Endorfin“

Novi album uskoro u prodaji

Kliknite za veci prikaz

Grupa „Endorfin” nastala je 2005. godine, a njene članove čine Vladan Maksimović (vokal i gitara), Stevan Borčić (bubanj), Milan Bjelica (solo gitara i vokal), Zlatko Vlček (bas gitara), Željko Jevtović (bubanj) i Bojana Budimir (bas gitara).

Kako kaže frontmen benda Vladan Maksimović, muzika koju sviraju predstavlja pravu mešavinu žanrova. Naime, u njihovim pesmama se može čuti pank, rok, pop, rege i indi rok uticaj.

– Grupa „Endorfin” je postojala do 2010. godine, a sada, posle dve godine pauze rešili smo da se ponovo okupimo, a 12. avgusta smo izdali dupli album pod nazivom „Džank i skank”. On se može besplatno preuzeti preko internet adrese endorfin.bandcamp.com – priča Vladan.

Kako dodaje, album je izdala kompanija „Slušaj najglasnije” iz Hrvatske, koja uveliko priprema njegovo puštanje u prodaju u prvoj plovini septembra.

Prvi spot za pesmu s albuma „Džank i skank” članovi benda snimiće za numeru pod nazivom „Deset hiljada izvinjenja”, a to će se desiti takođe početkom septembra.

– Ove godine nismo imali svirki, jer se bend nedavno ponovo okupio, ali pripremamo nastupe koji će biti na jesen. Njih ćemo verovatno održati na svima dobro poznatim mestima, kao što su Dom omladine Pančevo, klub „Žica” u Beogradu i beogradski Dom omladine. Imaćemo eventualno i nekoliko koncerata u zemljama u regionu, najverovatnije u Hrvatskoj i Bosni – najavljuje Vladan.

Kako ističe, grupa „Endorfin” ima vernu publiku u Pančevu, a smatra da kod nas nije problem u manjku kvalitetnih muzičara, već u nedostatku dobrih autora.

– Pančevački bendovi dobijaju podršku Doma omladine, kao i sporadičnu pomoć Kulturnog centra u vidu prostora za svirke u „Elektrici”, ali toga je sve manje. Međutim, s obzirom na kvalitet grupa na našoj muzičkoj sceni, smatram da imamo dovoljnu podršku – objašnjava Vladan.

Njegova najveća želja, kad je o karijeri u bendu reč, jeste da svojim radom postane i ostane bitan deo muzičke scene u Srbiji.