Pancevac Online

Broj 4470 · 06.09.2012.

Hronika

Sednica Komiteta za bezbednost saobraćaja

Stari zadaci novog saziva

U petak, 31. avgusta, održana je prva sednica Komiteta za bezbednost saobraćaja u novom sastavu. Radom tog tela sada rukovodi Stojan Tegeltija, gradski većnik zadužen za saobraćaj, a potpredsednici su Jovan Stanković, zaposlen u Direkciji, i Jovica Milošev, načelnik odeljenja saobraćajne policije PU Pančevo. Komitet ukupno ima 13 članova, a među ostalih deset su predstavnici preduzeća i državnih organa čija je osnovna delatnost briga o saobraćaju.

Tegeltija je nakon sastanka izjavio da je jedan od prioriteta u radu primena postojeće Studije o saobraćaju u Pančevu, koju je pre nekoliko meseci izradio stručni tim beogradskog Saobraćajnog fakulteta predvođen docentom Slavenom Ticom. Predsednik Komiteta je ponovio najavu o formiranju radne grupe čiji će zadatak biti primena Studije u praksi, ali ni ovoga puta nije bio određen u vezi s tim kada se to može očekivati.

Jedna od tema sastanka bila je postavljanje kamera za kontrolu saobraćaja u Pančevu. Tegeltija je rekao kako su početkom nedelje u poseti našem gradu bili predstavnici jedne firme koja se bavi proizvodnjom ovakvih sistema. Potpredsednik Komiteta Jovan Stanković objasnio je da je u toku prikupljanje informacija o ponudi ovakve opreme na našem tržištu, kako bi kasnije bio raspisan tender za njenu nabavku. On je precizirao da će za početak biti opremljena kontrolna soba i nabavljena jedna kamera za dokumentovanje saobraćajnih prekršaja. O tome gde će biti postavljane nove kamere biće odlučeno na osnovu statistike saobraćajne policije o broju saobraćajnih nezgoda u pojedinim delovima grada.

Stanković je zaključio da će se sistem nadzora širiti dok bezbednost u saobraćaju ne bude osetno povećana.

D. V.