Pancevac Online

Broj 4470 · 06.09.2012.

Hronika

„Elektrovojvodina” upozorava

Samouključivanje opasno i kažnjivo

U pančevačku Opštu bolnicu ovih dana primljen je na lečenje jedan stanovnik Opova koji je zadobio teške opekotine tokom pokušaja da samoinicijativno priključi svoje domaćinstvo na električni stub.

Povodom toga je „Elektrovojvodina” upozorila u saopštenju da je samoinicijativno priključivanje na električnu mrežu krivično delo, da ono može da bude izuzetno opasno, te se, kao u ovom slučaju, može završiti i neželjenim ishodom.

Zbog ogromnih šteta koje se nanose krađom struje „Elektrovojvodina” je formirala specijalni tim čiji je jedini zadatak borba protiv te negativne pojave. Da će ovi „specijalci” imati pune ruke posla govori podatak da je do sada identifikovano 50 različitih načina za krađu struje.

Između ostalog, specijalni tim „Elektrovojvodine” je u saradnji s policijom nedavno otkrio tri ilegalne laboratorije u kojima su se proizvodila modifikovana brojila sa specijalnim meračima koji pokazuju manju potrošnju struje.

Inače, krađa struje je krivično delo za koje je predviđena novčana i zatvorska kazna. Svi oni koji su primetili druga lica kako kradu struju od pre nedelju dana to mogu da prijave putem telefona 0800/220-021.

Mihajlo Gligorić