Pancevac Online

Broj 4470 · 06.09.2012.

Hronika

Akcija gradske uprave i saobraćajne policije

Za bezbednost dece u saobraćaju

Kliknite za veci prikaz

Povodom početka nove školske godine delegacija u kojoj su bili Stojan Tegeltija i Miodrag Radojković, članovi Gradskog veća zaduženi za saobraćaj i obrazovanje, Jovica Milošev, načelnik Odeljenja saobraćajne policije, i Ranko Marčetić, direktor gradske Agencije za bezbednost saobraćaja, posetili su osnovne škole u Banatskom Novom Selu, Kačarevu i Jabuci.

Oni su prvacima u tim školama podelili paketiće u kojima su bili bukvari s najvažnijim pravilima za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, svetleći prsluci i svetleće narukvice. Najmlađi su dobili i saobraćajne znakove „stop”, slične onima kakve koristi saobraćajna policija. Novac za kupovinu paketića s prslucima, bukvarima i narukvicama obezbedila je Gradska uprava, a saobraćajni znakovi „stop” zajednički su poklon MUP-a Srbije i OEBS-a.

– Poslednjih šest-sedam godina saobraćajna policija dežura pored svih škola na području našeg grada i u njihovoj neposrednoj blizini.

Cilj saobraćajaca je da prate odvijanje saobraćaja i da ukažu roditeljima i đacima na koji način da bezbedn pređu put, kako da se ponašaju u saobraćaju i da kazne sve one vozače koji počine neke teže prekršaje. Posle prvog perioda, tokom koga ćemo pratiti odvijanje saobraćaja ispred škola, naši policajci učestvovaće na sastancima koji će se organizovati po školama s decom, njihovim roditeljima i nastavnicima. Svrha svih planiranih aktivnosti jeste da deca bezbedno dolaze do škola i bez ikakvih problema odlaze kućama kada se nastava završi – izjavio je Jovica Milošev.

Stojan Tegeltija je izjavio da je ova akcija za prvake održana da bi se nastavila lepa tradicija započeta pre nekoliko godina, s tim da je ove godine odlučeno da podelom budu obuhvaćena deca iz osnovnih škola po selima.

– Ovim tek počinje angažovanje Gradske uprave kada je reč o saobraćaju. U saradnji s lokalnim medijima planiramo akcije čiji je cilj edukacija najmlađih, kao i svih ostalih građana koji učestvuju u saobraćaju jer smo ocenili da je to najveći problem – dodao je on.

Inače, saobraćajna policija je saopštila da će od 3. do 15. septembra kontrolisati saobraćaj ispred osnovnih i srednjih škola u vremenu od 7 sati do 19.30.

Saobraćajci će regulisati saobraćaj na raskrsnicama, pešačkim prelazima i svim putevima koji vode prema školama. Posebnu pažnju obraćaće na prvake i pomagaće im prilikom prelaska puteva i raskrsnica.

Mihajlo Gligorić