Pancevac Online

Broj 4468 · 23.08.2012.

Naša anketa

Da li se redovno rekreirate?

Na „meniju” svi sportovi

Pančevo bi uskoro trebalo da dobije biciklističku stazu koja će se prostirati do Beograda. Više od pedeset naših biciklista je tim povodom, 10. avgusta, vožnjom do glavnog grada promovisalo izgradnju buduće rute, koja će obožavaocima dvotočkaša verovatno biti jedna od omiljenih. Akciju je pokrenuo klub „Ekvator”, a njen cilj je da sav dobijeni novac od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država bude uložen baš u tu stazu. To je bio jedan od povoda da pitamo Pančevce i Pančevke koliko se često rekreiraju.

Kliknite za veci prikaz

NIKOLA PEŠIĆ, učenik:

– Najčešće s društvom igram fudbal i to mi je najzabavnija fizička aktivnost. Ostalo slobodno vreme provodim na neki drugi način, i to naročito sada kada su temperature previsoke. U Pančevu nedostaje, pre svega, jedan hotel koji bi mogao da privuče turiste. Kada je reč o sportskim objektima, voleo bih da bude izgrađen novi kompleks koji će sadržati različite terene i kvalitetne bazene.
Kliknite za veci prikaz

MARIJANA STOJANOVIĆ, prosvetna radnica:

– Bila sam dugo na moru i mnogo sam plivala ove godine. Volim da se rekreiram i to nikada ne shvatam kao vrstu obaveze, već pre svega kao zabavu. Tokom zimskih meseci idem na pilates, koji smatram idealnim za taj period godine. Postojeći sportski objekti jesu dovoljni, ali bi omladini trebalo omogućiti besplatno korišćenje svih usluga koje vode ka zdravijem i boljem životu.
Kliknite za veci prikaz

VASKRSIJE POPOVIĆ, vozač:

– Omiljeno mi je plivanje i često volim da odem bilo gde kako bih se „istrošio”. Trčanje je jedna od najbitnijih fizičkih aktivnosti zbog sticanja kondicije. U Pančevu bi trebalo postaviti dodatne trimstaze jer ih za sada ima samo u Narodnoj bašti i na Sportskom centru. Voleo bih da imamo i više terena za odbojku na pesku, pre svega zato što mladi to vole.
Kliknite za veci prikaz

NENAD BRANKOV, hemijski tehničar:

– Uglavnom s društvom igram fudbal u nekoj sali i to mi uvek predstavlja užitak. Pored toga, često prošetam do tamiškog keja. Šteta je to što je Narodna bašta mala i voleo bih da se što pre proširi kako bi se stvorio prostor za izgradnju odbojkaških i košarkaških terena. Trebalo bi uvesti i dodatno obezbeđenje na takvim mestima kako huligani ne bi mogli da uništavaju državnu imovinu.
Kliknite za veci prikaz

MALIŠA MIŠIĆ, penzioner:

– Ujutru i uveče najviše volim da prošetam po gradu i to mi je najbolja rekreacija. Zbog operacije koju sam imao, nisam u stanju da budem više fizički aktivan. Bio bih prezadovoljan kada bi uredili tamiški kej i ako bi to bilo učinjeno na pravi način. Taj deo grada bio bi posebno lep kada bi napravili teren za golf jer bi zbog toga prostor pored reke zaista oživeo.
Kliknite za veci prikaz

SLAVICA JOSIĆ, domaćica:

– Rekreacija mi je bukvalno svakodnevica, budući da volim da šetam i to mi zaista prija. Ranije sam bila fizički aktivnija, ali je normalno da sada nisam u punoj snazi. Pošto je tokom leta u našem gradu pretoplo, bilo bi dobro da imamo još neki bazen. Trim-staze i sportski tereni postoje, pa možda to ne treba da bude fokus pri ulaganju novca. Naravno, to ne znači da o tome uopšte ne treba voditi računa.

Anketirao F. Leskaroski