Pancevac Online

Broj 4468 · 23.08.2012.

Aktuelno

U Brestovcu, 26. avgusta

Jubilarna „Paprikijada”

Kliknite za veci prikaz

Udruženje povrtara „Banatski Brestovac” prirediće jubilarnu, desetu „Paprikijadu” u nedelju, 26. avgusta. Organizatori ove, sada već prepoznatljive manifestacije obećavaju da će izložena roba biti visokog kvaliteta i prihvatljivih cena, a prateći kulturno-umetnički program biće neuporedivo bogatiji nego do sada.

Izlagači će morati da urede svoje štandove u parku, u centru, do 8 sati, kada će stručni žiri početi da procenjuje eksponate. Jedan sat kasnije uslediće takmičenje u spravljanju bećar paprikaša, a od 10 sati biće održan karneval, u kome će učestvovati deca iz Brestovca, Omoljice i Pločice.

Petnaest minuta nakon toga gradonačelnik dr Svetozar Gavrilović svečano će otvoriti manifestaciju. Odmah zatim na platou ispred ambulante počeće kulturno-umetnički program, u kom će nastupiti popularni pančevački glumac Žule, folklorna sekcija lokalnog Doma omladine, KUD „Žisel” i KUD „Stanko Paunović NIS–RNP”. Potom će se KUD „Tanasko Rajić” iz Čačka predstaviti celodnevnim programom, a u pauzama goste će uveseljavati bend „Halkidiki”. U 11 sati biće izložena gotova jela čiji će osnovni sastojak biti, naravno, slasna duguljasta povrćka. U ponudi će se naći i bik na ražnju, kao i jagnjetina, prasetina i jaretina.

U 14.30 žiri će saopštiti imena proizvođača najbolje od četiri kategorije paprike (crvena, duga bela, babura i ljuta), kao i ime sveukupnog pobednika. Tada će im biti dodeljene nagrade, što će zvanično označiti završetak desete „Paprikijade”.

I tu nije kraj, jer će od 19 sati ponovo nastupiti članovi KUD-a „Tanasko Rajić”, kao i zvezde narodne muzike Merima Njegomir i Marinko Rokvić.

Program će voditi poznati mađioničar Big Lale.

J. F.