Pancevac Online

Broj 4468 · 23.08.2012.

Aktuelno

Å ampionat starog kontinenta na brdskim stazama

Evropska titula nadohvat ruke

Novi rekord * Još dve trke do kraja sezone

Kliknite za veci prikaz
Borković srećan što je sve bezbedno završeno

Najbolji srpski automobilista – Dušan Borković, član Nisotek rejsing tima, prošlog vikenda je ostvario i sedmu pobedu u ovogodišnjem Evropskom šampionatu u brdskim trkama. Popularni Duca je trijumfovao u Švajcarskoj, pa je došao na samo korak do titule šampiona Starog kontinenta. Do kraja sezone ostale su još dve trke – u Sloveniji i Hrvatskoj.

Dušan Borković je u Švajcarskoj postavio nov rekord jedne od najbržih i najopasnijih staza, koji je za čak dve sekunde bolji od prethodnog.

Duca je sada vlasnik rekorda na osam evropskih staza. Bilo je to još jedno sjajno izdanje Dušana Borkovića i Nisotek rejsing tima. Iako je trka u Švajcarskoj održana po tropskoj vrućini, srpski šampion je bio najbolji u dve vožnje.

Pošto je već tada imao osiguranu pobedu, odustao je od trećeg pojavljivanja na stazi. Posle nastajanja velikih tehničkih problema na automobilu prethodnih nedelja, čije je otklanjanje mnogo koštalo, odustajanje od treće vožnje pokazalo se kao mudar potez.

– Radujem se što mi je titula šampiona Evrope sve bliža. Ovo je jedna od najopasnijih staza i srećan sam što je sve bezbedno završeno, a kada se tome doda i činjenica da sam pobedio uz novi rekord, onda je svima jasno zbog čega sam izuzetno zadovoljan. Ovu pobedu posvećujem kolegi Milošu Spasojeviću Spaletu, koji je imao tešku nesreću u subotu, tokom treninga za trku na Tari. Želim mu da se što pre oporavi – izjavio je Dušan Borković.

Sledeća, pretposlednja trka Evropskog šampionata na brdskim stazama biće vožena sledećeg vikenda u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji.

A. Ž.