Pancevac Online

Broj 4399 · 29.04.2011.

Sport

Pionirska ekipa FK-a Dinamo

Majstori s „bubamarom”

Kliknite za veci prikaz

Izgleda da je konačno došlo vreme da Pančevo ne treba da misli na svoju fudbalsku budućnost. Pionirska ekipa Dinama, koju predvodi trener Zvonko Lazarov, ove sezone igra veoma uspešno u Kvalitetnoj ligi Vojvodine i trenutno zauzima drugo mesto s 58 bodova, iza novosadske Vojvodine. Pančevački klinci su u dosadašnjem toku šampionata ostvarili skor od 19 pobeda, jednog „remija” i dva poraza.

– Ova generacija je na okupu već tri godine. To su momci koji su rođeni 1996. godine, spadaju u starije pionire, a od drugih se razlikuju po tome što rade veoma profesionalno, što su vrlo disciplinovani i veoma talentovani – rekao je Lazarov.

Sjajnu generaciju Dinamovih klinaca čine: Predrag Petković, Uroš Krstin, Nikola Šegović, Marko Jovanović, Aleksa Radovanović, Lazar Milošev, Miloš Vračević, Boško Rašković, Dejan Jaćimovski, Nikola Crveni, Nikola Bogojević, Lazar Ješin, Željko Kovač, Igor Dostica, Stojan Vojnović, Milan Petrović, Stefan Boškov, Nemanja Celin, Darko Petrov i Nemanja Tekijaški.

– Najbolji strelac je Aleksa Radovanović, a pored njega u reprezentaciju Vojvodine pozvani su i Lazar Milošev i Stefan Boškov. Jedina smo ekipa koja je nanela poraz lideru Vojvodini i zaista sam zadovoljan postignutim – dodao je trener talentovanih mališana.

Ova ekipa svoje utakmice kao domaćin igra na glavnom terenu Gradskog stadiona, nedeljom pre podne. Po svemu prikazanom klinci su zaslužili da ih ljubitelji fudbala podrže jer se posle desetak godina konačno pojavila generacija dečaka koja bi, uz nastavak kvalitetnog rada, za dve-tri godine imala šta da pokaže i u seniorskoj konkurenciji.