1

Anja kod gradonačelnika

Danas je za našu sugrađanku Anju Crevar, bronzanu plivačicu s prvih Evropskih igara u Bakuu, u Azerbejdžanu, upriličen prijem u Gradskoj upravi. Domaćin skupa bio je Saša Pavlov, prvi čovek Pančeva.

Pored gradonačelnika, goste je pozdravio i Aleksandar Farkaš, lokalni većnik zadužen za sport. Uz srpsku plivačku heroinu bili su njen otac Dejan, trener Marko Spasov i predsednik PK-a Dinamo Dejan Dragović. Pred okupljenim gostima i novinarima Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je da je Anja ponos našeg grada i osoba koja zaslužuje punu pažnju. Baš zbog činjenice da sjajna sportistkinja ima samo petnaest godina, da je odlična učenica gimnazije „Uroš Predić” i da predstavlja Srbiju i svoj grad na najbolji način, njen napredak mora biti što izvesniji – a da tako bude, pomoći će i Grad Pančevo koliko je u njegovoj moći.

Anja kod gradonacelnika IMG_9030Na prijemu u Gradskoj upravi saznali smo da se, i pored ograničenog budžeta za sport, mnogo radi na rešavanju infrastrukturnih problema, a kad je reč o poboljšanju uslova za rad ovdašnjih sportista, mnogo pomaže i Pokrajinski sekretarijat za sport s Marinikom Tepić, našom sugrađankom, na čelu, koji na veoma konkretan način rešava brige, pa će tako od jeseni plivači, posebno oni istaknuti, moći da vežbaju u „bazenu-balonki”. Reč je o kapitalnom projektu, investiciji od više desetina miliona dinara, koji će rešiti mnogo organizacionih problema u vezi s vodenim sportovima u Pančevu. Olimpijski bazen na SC-u „Strelište” sa ovim dodatkom će preko cele godine biti u funkciji.

Anja je od gradonačelnika dobila i prigodan poklon.

S. D.