1

Anja Crevar u Kazanju

Danas, tačno u 13 10385562_472116919629732_6039327058606715817_nsati, sa aerodroma „Nikola Tesla”, Anja Crevar, najmlađa reprezentativka Srbije u plivanju, otputovaće sa ostalim članovima naše selekcije na Svetsko prvenstvo u ruskom gradu Kazanju.

Sjajna Pančevka će učestvovati u dve discipline koje su njena specijalnost. Plivaće na 200 i 400 m mešovito. S obzirom na izuzetnu konkurenciju, jer će se na startnim blokovima naći najbolje planetarne takmičarke, uglavnom seniorke, teško je očekivati da će talentovana tinejdžerka iz našeg grada moći da ostvari značajan rezultat. Treba podsetiti da Anja ima samo 15 godina i da je njen odlazak na elitno nadmetanje prirodni deo sticanja iskustva s najznačajnijih svetskih nadmetanja. Od Anje, koja je još kadetkinja, očekuje se da otpliva u dve pomenute discipline najbolje što može, da stigne do svojih najboljih vremena.

Podsećamo, Anja Crevar je na nedavno završenim prvim Evropskim igrama u Bakuu, osvojila bronzano odličje na 400 m mešovito, dok je bila šesta na duplo kraćoj deonici. Ova devojčica, odlična učenica drugog razreda gimnazije „Uroš Predić”, svoj raskošan talenat moći će u punoj meri da pokaže krajem avgusta, kada je na programu Svetsko juniorsko prvenstvo u plivanju. To takmičenje se održava u Singapuru, a tada će Anja dostići i potrebnu formu, pa s razlogom treba očekivati i lepe vesti s Dalekog istoka.

S. D.