1

Akcija „Pančevca” i udruženja „Ljubimci” Ne kupuj – udomi!

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, odnosno objavljene njihove fotografije sa osnovnim podacima.

Novi vlasnici će potpisivati ugovor kojim će se obavezati na to da će svojim budućim ljubimcima pružiti adekvatnu negu.

Šara

let08Ženka šarplaninca, pronađena u Ulici braće Jovanović pre nekoliko dana, trenutno se nalazi u gradskom prihvatilištu, ali se vlasnik ne javlja da je preuzme.

Miroljubiva je i dobra s ljudima i psima. Ako je neko prepozna ili želi da je udomi, može pozvati i gradsko prihvatilište na telefon 352-148.

 

Kata

let09Ova mala cicamaca pronađena je pored kante u centru grada, ali je uspela da preživi zahvaljujući dobrim ljudima koji su je odgajili hraneći je mlekom uz pomoć šprica, sve dok nije stasala.

Kata sada već ima mesec i po dana i luduje po stanu sa ostalim čupavim ukućanima. Traži stalan boravak, a zauzvrat nudi odanost i antistres terapiju prilikom svakog maženja.

Nakon usvajanja moguće je obaviti besplatnu sterilizaciju udomljene životinje. Sve informacije se mogu dobiti na telefon 064/21-74-880 ili na imejl adresi ljubimci@gmail.com.

Jordan Filipović