USAMLJENI ZAJEDNO: Izložba stripova ispred pančevačke gimnazije privukla veliku pažnju naših sugrađana! Kad si mlad uvek ti je lepo gde god bio i šta god radio

15:18

23.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Izložba ,,Usamljeni zajedno“ otvorena je ispred pančevačke gimnazije ,,Uroš Predić“. Ova izložba se realizuje u okviru međunarodnog projekta ,,Promix Remix“ stripovi za nasleđe u kojem su učestvovali umetnci iz Srbije,Slovenije, Česka i Holandije.

Ispred Gimnazije ,, Uroš Predić“ u Pančevu otvorena je izložba ,,Usamljeni zajedno“. Stripovi su rađeni na osnovu intervjua sa našim starijim sugrađanima a sve što je nastalo u tom procesu je zapravo zapažanje mlađih generacija na to kako su malo stariji Pančevci nekada provodili vreme, istakao je Andrija Stojanović, kustos i organizator izložbe.

Kad si mlad uvek ti je lepo gde god bio i šta god radio, kaže Miroslava Pupić i podseća da je nekada glavno mesto susreta u Pančevu bio korzo u centru koji je zapravo bio mesto i slučajnih i dogovorenih sastanaka.

Lidija Krnjajić, učesnica ovog projketa navodi da je u kratkom stripu koji se zove ,, Sećanja“ predstavila četiri ilustracije o muzici i sportu, kao i da joj je film ,,Bal na vodi“ bio inspiracija.

Komunikacija između mladih i starijih veoma je bitna jer je to spoj između starijih i novih vremena, zaključuju naši sagovornici.

(Pančevac)

ULICE PANČEVA UKRAŠENE STRIPOVIMA Remix Comix programom na ulicama Pančeva završen 9. Nova Festival

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.