SVEČANO OTVOREN 51. EX TEATAR FEST Jević: Ex teatar vrednuje i neguje vrednosti koje su nam u ovom trenutku naročito potrebne FOTO

21:40

08.06.2023

Podeli vest:

Pančevac

51. Ex teatar fest pod nazivom „Ples sa vremenom“, svečano je otvoren u dvorani Apolo u Pančevu. U okviru četiri festivalska dana biće izvedeno osam predstava različitih žanrova.

Pančevac

Na samom početku, prisutnima se obratila Marija Jević, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu.

Pančevac

– Retke su manifestacije i u našoj zemlji, i u regionu, koje ulaze u šestu deceniju kontinuiranog trajanja. Festival eksperimentalnog teatra duže od pola veka dovodi u naš grad vrhunske umetnike, sjajne predstave i nema sumnje da će tako biti i sada. Nepristajući na kompromis i komercijalizaciju, Ex teatar fest predstavlja snažne autorske perspektive podržavajći umetnički izraz koji teži da kroz kritički kvalitet unapredi i pojedinca, i društvo. Grad je stao iza Ex teatra, sasvim sigurno će tako biti i ubuduće. Ex teatar vrednuje i neguje prave vrednosti, one vrednosti koje su nam u ovom trenutku naročito potrebne – izjavila je Marija Jević.

Prema rečima Sunčice Milosavljević, selektorke i umetničke direktorke 51. Ex teatar festa, u doba sistematičnih revizija istorije, umetnici otvaraju prostor za sugrađane u publici da uobliče sopstveni sud o prošlim vremenima i procesima koji su nas uveli u sadašnje doba.

Pančevac

– Tema ovogodišnjeg  Ex teatar festa je „Ples sa vremenom“. To praktično znači da  program preispituje odnos prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Nadamo se da će publika moći da donese sopstveni sud o tome da li su brige za budućnost umesne, ali i kako smo stigli do ovde i kako treba dalje,  kaže selektorka  festivala.

Prve festivalske večeri izvedene su predstave „Ja sam Akiko“ i „Obredi leta“.

Pančevac

PLES SA VREMENOM 51. Ex teatar Fest od 8. do 11. juna u Domu omladine Pančevo! Besplatne ulaznice za sve predstave! FOTO

STIŽU NOVI APARATI: U Opštoj bolnici počela da radi reumatološka ambulanta

 

ČUVARI TRADICIJE: Manifestacija „Etno dan“ 17. juna u Kačarevu(Pančevac)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.