IGOR SIMIĆ Srpska lista ima dva uslova za učešće na izborima

10:47

05.06.2023

Podeli vest:

Kosovo online

Srpska lista, najveća stranka Srba na Kosovu, saopštila je u ponedeljak da će učestvovati na izborima na severu kada budu ispunjena dva uslova.

Sa severa Kosova treba povući specijalne snage kosovske policije i formirati Zajednicu opština sa srpskom većinom, rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Srpska lista je bojkotovala vanredne lokalne izbore 23. aprila u četiri opštine na severu Kosova, a ne priznaje ni nove gradonačelnike.

Govoreći o tenzijama na severu, Simić je rekao da je ključ za smanjenje tenzija povlačenje specijalnih snaga Policije Kosova i novoizabranih gradonačelnika iz opštinskih zgrada.

Simić je među zahtevima naveo i to da je neophodno da se puste na slobodu dvojica građana Zvečana koji se nalaze u jednomesečnom pritvoru.

Radoš Petrović i Dušan Obrenović su uhapšeni  29. maja, a terete se, između ostalog, za rušenje ustavnog poretka Kosova.

EKIPA KIM RADIJA SVE SNIMILA Evo dokaza da uhapšeni Srbi Petrović i Obrenović na mitingu nisu učestvovali u neredima FOTO I VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.