LEP FUDBAL U HUMSKOJ ZA KRAJ: Partizan savladao Voždovac i posle više od 30 godina zauzeo četvrtu poziciju na tabeli!

21:04

27.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Arena Sport TV

Partizan se pobedom nad Voždovcem rezultatom 2:1 (2:0) oprostio od fudbalske sezone i Mocart bet Superlige Srbije.

Partizan je sezonu završio na četvrtoj poziciji na tabeli. Tako nešto crno-beli su doživeli prvi put još od sezone 1990. kada su bili iza Crvene zvezde, Dinama i Hajduka.

Sam početak meča prošao je mirno. Prvu priliku imao je Bibras Natho u 7. minutu meča, kada je sa ivice šesnaesterca pokušao da ugrozi Miloša Krunića, golmana Voždovca.

Na prvu iole ozbiljnu šansu čekalo se do 23. minuta kada je Rikardo Gomeš. Dugo je vukao loptu fudbaler crno-belih, a Krunić je odlično reagovao i preusmerio ju je u korner.

Videlo se da crno-beli žele od publike da se oproste pobedom i na neki način iskupe za nešto lošiju sezonu već tada. Od 25. minuta imali su priliku da se raduju navijači crno-belih. Fuseni Dijabate je odlično povukao po desnom krilu. Postigao je drugi pogodak u sezoni, a zanimljivo je da je zabeležio upravo u prvom kolu domaćeg prvenstva.

Jasno je bilo da su gladni golova domaći, nastavili su sa inicijativom. Dva minuta kasnije novu šansu imao je Dijabate. Kvinsi Menig ga je proigrao sa levog boka, a on je natrčao glavom na loptu, umalo je matirao golmana Voždovca.

Samo minut kasnije Slobodan Urošević je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, Krunić je morao baš da se pomuči da loptu pošalje u korner.

Nizale su se prilike jedna za drugom, Dijabate je još jednom u 32. minutu pokušao iznova da se upiše u strelce, zaobišao je Krunića ali je čuvar mreže gostiju uspeo da se iskupi i uhvati loptu.

Nova radost za domaće u 35. minutu. Kvinsi Menig je odlično reagovao na dodavanje Bibrasa Natha – 2:0.

U završnici prvog poluvremena Rikardo Gomeš nije imao sreće da uveća saldo golova i dodatno pojača prvu poziciju najboljeg strelca Superlige. Prvo je izašao pred golmana gostiju, uspeo da ga zaobiđe i uputi udarac – isprečila se stativa.

Nekoliko sekundi kasnije gotovo preslikana akcija. Ponovo isti akteri Gomeš i Krunić. Tada je napadač crno-belih poslao loptu iznad prečke. Ponovo je mogao do gola Rikardo u 58. minutu. Previše je hteo. Izbegao je ofsajd, izašao pred golmana rivala, oklevao i na kraju izgubio loptu.

Uspeo je Voždovac prvi put posle tri sezone da postigne gol protiv Partizana. Danilo Teodorović je uspeo da pobegne svojim čuvarima i matira Popovića, već u narednom napadu Rikardo Gomeš je ponovo protiv Krunića izašao jedan na jedan, a pobednik je bio golman gostiju.

Minut pred kraj meča nisu se gosti predavali. Imao je Mihajlo Nešković priliku da donese svom timu izjednačenje. Pobegao je Aleksandru Filipoviću, zastao, promašio je gol.

(Pančevac/Novosti)

PANČEVO IMA FUDBALSKOG SUPERLIGAŠA! Železničar najbolje sačuvao za kraj! FOTO

PARTIZAN IMA NOVOG ŠTOPERA! Bivši član Crvene zvezde, Ognjen Vranješ, novi je igrač crno-belih!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.