MULTIMEDIJALNI PERFORMANS „PROBUDIMO STRIP“: Izložba u Kulturnom centru namenjena mlađim generacijama! FOTO

12:14

26.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

U ponedeljak, 29. maja u 18.00 u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, u okviru programa Bijenala umetničkog dečjeg izraza (BUDI) biće održan multimedijalni performans za decu „Probudimo strip” i otvaranje izložbe u produkciji Novosadskog Dečijeg kulturnog centra.

Pančevac

Izložbom „Probudimo strip“ želimo da približimo maštoviti svet stripa najmlađim sugrađanima. Ova vođena, interdisciplinarna izložba ima za cilj da prikaže sve aspekte, delove i slojeve ove umetničke discipline, prepoznatljive i kao deveta umetnost.

Rastavljen na delove, pa opet sastavnjen, naš animirani način prikazivanja stripa je namenjen deci i mladima koji žele da nauče kako strip funkcioniše i koje su njegove karakteristike tako što ćemo ih provesti kroz sve njegove elemente, ali na potpuno nov i neobičan način.

Magija najrazličitijih zvukova koji se zapravo ne čuju, kretanja koje uistinu ne postoje, vetrovi koji snažno duvaju, ali se ne osete ili komete koje se ne vide, a svi znaju da proleću, mogu učiniti strip jednim od najinteresantnijih formi umetničko-likovne prakse.

Šta sve može da se oživi jednom linijom, senkom, oblačićem u zadatom kvadratiću stripa, ono je što želimo da ispričamo. Ove zadatosti bude maštu i inspirišu.

Na ovoj interdisciplinarnoj izložbi biće predstavljeni stipovi dece nastali uz mentorsko vođstvo Zlatka Milenkovića, strip-crtača iz „Strip vesti“, Georga Redžeka, likovnog pedagoga, Ljubice Tankosić – urednika likovnog programa NSDKC-a. Na „buđenju“ stripa sa decom su radili Ana Ilić, režiser, Jelena Galović, glumica, Dragan Jajić Vladisavljev i Nebojša Šupić, cirkuski pedagozi, a deca izvođači su polaznici škole cirkusa „Cirkoneo“.

Pozivamo publiku, malu i veliku, da zakorače sa nama u svet stripa i mašte.

(Pančevac)

PANČEVCI ZA PONOS: Zlatni pehar za mesaru Burjan! Evo koje su još medalje stigle u Pančevo sa sajma u Novom Sadu! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.