UKRAJINCI UPALI U RUSIJU: Kod Belgoroda SLOMILI ZUBE VIDEO

14:57

24.05.2023

Podeli vest:

-PS-YT-Eagle-Claw

Dvodnevni upad iz Ukrajine na zapadnu granicu Rusije mogao bi da natera Kremlj da skrene trupe sa linija fronta dok Kijev priprema veliku kontraofanzivu i da Moskvi zada psihološki udarac, smatraju vojni analitičari.

Iako je Kijev negirao bilo kakvu ulogu, najveći prekogranični napad iz Ukrajine otkako je Rusija započela operaciju pre 15 meseci gotovo je sigurno koordiniran sa ukrajinskim oružanim snagama dok se pripremaju da pokušaju da povrate teritoriju, dodali su stručnjac


– Ukrajinci pokušavaju da povuku Ruse u različitim pravcima kako bi otvorili praznine. Rusi su prinuđeni da pošalju pojačanja – rekao je Nil Melvin, analitičar Kraljevskog instituta za ujedinjene službe (RUSI).

Ukrajina kaže da planira da sprovede veliku kontraofanzivu kako bi ponovo zauzela teritoriju, ali je Rusija u pripravnosti izgradila široka utvrđenja na istoku i jugu svog suseda. Upad se dogodio daleko od epicentra borbi u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa i oko 160 kilometara od linija fronta u severnom regionu Harkova.

(Pančevac/HappyTV)

MOSKVA Dodik se sastao sa Lavrovim na bezbednosnom forumu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.