MOSKVA Ruski „kindžal“ uništio prvi američki kompleks „patriot“ KIJEV: Uništili smo 18 raketa

12:20

16.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/TW

Prestonica Ukrajine našla se na meti žestokog ruskog raketiranja u ponedeljak kasno uveče i utorak rano ujtro, gde je delovala i ukrajinska PVO što su zabeležile i sigurnosne kamere kako je izgledalo nebo iznad ukrajinske prestonice.

Po svemu sudeći u okolini grada aktivirale su se sve PVO baterije od Patriota, preko NASAMSA do Iris-T koji je donirala Nemačka, prenosi TV Front.

Ruski izvori s jedne strane tvrde da je jedna baterija PVO sistema Patriot uništena u napadu hipersoničnom raketom Kinžal i da je vatreni položaj otkriven navodno praćenjem uživo snimaka sigurnosnih kamera, koje su omogućile da se otkrije vatreni položaj raketne baterije i omogući lansiranje.

„Preciznim napadom hipersoničnog raketnog sistema ′kindžal′ u Kijevu pogođen je protivvazdušni raketni sistem ′patriot′, američke proizvodnje“, navelo je Ministarstvo.

Prema ukrajinskim izvorima lansirano je na Kijev 18 krstarećih raketa od kojih je 6 bilo hiperzvučnih Kinžala.

Prema objavljenim podacima Ukrajinskog ratno vazduhoplovstva konačni bilans napada je izgledao ovako: Rusija je tokom noći lansirala 6 raketa Kinžal iz 6 aviona MiG-31K, 9 krstarećih raketa Kalibr iz Crnog mora, 3 rakete S-400 ili Iskander-M i 6 bespilotnih letelica Šahid/Geran-2.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo tvrdi da su sve rakete oborene.

Na pojedninim objavljenim snimcima vidi se lansiranje PVO raketa u salvama, takođe neki drugi snimci prikazuju let ruskih krstarećih raketa na gradom, kao i dronova kamikaza.

S druge strane ruski izvori na telegramu ostaju pri stavu da je jednim kinžalom eliminisana baterija PVO sistema Patriot, ali konkretnih dokaza za to nema, pa se saga Partiot vs Kinžal o tome ko je oboren i uništen nastavlja.

 

(Pančevac/TV Front)

PUTIN saopštio da RUSIJA izlazi iz SPORAZUMA O KONVENCIONALNIM SNAGAMA U EVROPI: Šta to znači? ČEKA LI EVROPU NOVA TRKA U NAORUŽANjU?!

ZAVRŠENA PARADA POBEDE U MOSKVI! PUTIN: Protiv Rusije je pokrenut rat, ali mi smo pobedili terorizam, pa ćemo se izboriti i sa ovim VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.