Gotovo da nema osobe koja ne voli domaću supu sa knedalama. Međutim, knelde ne uspevaju svi da naprave savršeno, ali mi imamo recept uz koji će vam uspeti iz prve.
Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lepe. Takođe jako je bitno da belanca je penasto umutite, pa da dodate žumanca.
Sastojci:
1 jaje
1 kašičica ulja
prstohvat soli
4 ravne supene kašike griza
Priprema:
Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza.
Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smesu, i lagano psuštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta i supa je gotova.
(Pančevac/Stil)
Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).
Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.