TCR SVETSKO TAKMIČENJE U AUTOMOBILIZMU: Naš sugrađanin Dušan Borković zauzeo četvrto mesto na prvoj trci u sezoni

11:04

08.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Pancevo RTV

Naš sugrađanin automobilista Dušan Borković osvojio je ukupno 30 bodova, izborivši se za četvrtu poziciju u prvoj trci tokom prvog vikenda ove sezone u Portugaliji na Internacionalnoj stazi Algarve, na kojoj srpski as vozi po kalendaru TCR Evrope.

Rezultati TCR svetskog rangiranja uslediće kada se saberu svi šampionati širom sveta zbog vremenske razlike. Tokom druge trke Dušan je uspešno izbegao sudar dvojice vozača, međutim pri nepropisnom priključivanju stazi mladog takmičara Pavelsa došlo je do incidenta u kojem je Borković dobio direktan udarac i umalo se prevrnuo na krov. Silina
udarca je onemogućila dalje takmičenje našeg asa, ostavivši ga s lakšim povredama i bez poena u drugoj trci.

Dušan trenutno deli deveto mesto u generalnom plasmanu šampionata TCR Evrope.

– Očekivao sam da će biti poteškoća s obzirom na to da automobil uopšte ne poznajem, gume su potpuno nove, a u pitanju je staza na kojoj nisam vozio ranije. Uprkos tome uspeo sam da savladam automobil i stazu i završio sam na četvrtoj poziciji u TCR Evropi u prvoj trci. U drugoj trci sam odlično startovao, ali sam već u četvrtoj krivini zadobio direktan udarac od mlađeg kolege koji se nepropisno vratio na stazu nakon svog incidenta sa Đirolamijem, dok sam ja bio na stazi. Srećom, nisam se prevrnuo na krov – rekao je Dušan Borković.

Balans performansi, prema zvaničnim informacijama, trenutno je takav da automobili ostalih brendova u šampionatu imaju jači motor od automobila „Hjundaija”, što znači da i pri najbolje tehnički izvedenom startu, ali i na pravcima, vozač gubi pozicije, kao što se moglo videti u obe trke u Portugaliji.

– Duga je sezona i verujem da ćemo moj tim i ja biti sve bolji, a meni je velika čast da predstavljam Srbiju i svoje partnere na ovako prestižnom svetskom i evropskom takmičenju – dodao je Dušan.

Našeg asa očekuje sledeća trka u Francuskoj na uličnoj stazi Pau, a prenos trka uživo biće na kanalima RTS-a. Koncept TCR svetskog rangiranja ujedinjuje vozače svih TCR šampionata širom sveta i bodovi se vozačima dodeljuju prema njihovim rezultatima na preko 30 TCR šampionata širom sveta.

Krajnji cilj našeg automobiliste jeste osvajanje prva tri mesta u TCR Evropi i paralelno ulazak u top 60 vozača u konkurenciji više od 1.000 vozača širom sveta i predstavljanje Srbije i Borkovićevih partnera na finalnom trkačkom vikendu sezone na trci u Makau, od 16. do 19. novembra.

(Pančevac)

VLAHOVIĆ DIGAO ITALIJU NA NOGE, OGLASIO SE I MINISTAR! Srpski napadač juče dobio rasističke uvrede od navijača Atalante! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.