KURTI ČINI SVE DA ISPROVOCIRA PREDSTAVNIKE SRBIJE U BRISELU: Pogledajte šta je objavio na svom Fejsbuk nalogu!

13:34

02.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt: Gradska RTV Podgorica

Posle izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka koji je uoči današnjih pregovora u Briselu svojim intervjuom za hrvatsku Hinu minirao ZSO, po istom tragu nastavio je i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti.

U očigledno uigranu akciju obesmišljavanja dijaloga predsednik Vlade lažne države uveo je i simboliku pa se tako na svoj Fejsbuk nalogu prisetio i navodnog masakra koje su u Vučitrnu, baš na današnji dan 1999. godine izvele srpske snage. „Podrgrevanje“ ovog slučaja završio je porukom:

– Krv prolivena za slobodu se nikad ne vraća, kao što se zločini Srbije na Kosovu ne mogu vratiti.

Kurti, kao da je u dosluhu sa posrednicima dijaloga iz EU i kao da namerno želi da isprovocira reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim bi trebalo da se sretne večeras u 18 časova u Briselu.

On je na Fejsbuk profilu napisao da su prvih dana maja 1999. godine, srpske snage spalile sela u okolinu Vučitrna i nasilno proterale stanovnike i da su navodno streljale 116 civila.

– Pozivam naš pravni sistem da deluje kako bi rasvetlio istinu. Kazne za ratne zločince i pravda za žrtve. Ratni zločini nisu ni propisani ni zastareli. Muke našeg naroda zauvek su natopljene. Neka je vječna pamjat svim mučenicima i mučenicima slobode! – naveo je Kurti.

(Pančevac/Novosti)

KREĆE NOVA RUNDA DIJALOGA: Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti danas u Briselu, na dnevnom redu dve bitne teme!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.