OGLASIO SE RTS POVODOM SNIMKA DODIKOVOG VREĐANJA ĐOKOVIĆA: MUP i BIA da sprovedu istragu kako je razgovor dospeo u javnost VIDEO

14:47

26.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Nebojša Vukanović

Radio-televizije Srbije saopštila je da je snimak razgovora uoči početka emisije „Oko“ u kom predsednik Republike Srpske Milorad Dodik vređa porodicu Novaka Đokovića, nelegalno objavljen, i poziva MUP Srbije i BIA da sprovedu istragu o tome.

RTS je na svom sajtu saopštio da je grubim tehničkim propustom iz njihovog sistema ilegalno izašao snimak dela neformalnog razgovora pred početak emisije „Oko“ od 25. aprila.

RTS je pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospeo u javnost.

Ceo signal je u celini bio propušten i Radio televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske.

Radio televizija Srbije najavljuje da će sprovesti i internu istragu o ovom, kako se navodi, kriminalnom činu i o tome obavestiti javnost.

Podsetimo, na društvenim mrežama se pojavio snimak Dodika pred gostovanje na RTS-u, u kom vređa porodicu Đoković, i koji je ubrzo posao viralan.

Na pitanje portala N1 za reakciju, Srđan Đoković je samo kratko odgovorio da „nema komentara“.

Reagovao je i Dodik koji je izjavio da je RTS, „delujući iz zasede, iz njima poznatih razloga, na krajnje neprofesionalan način odlučila da deluje u vidu sačekuše, i time poljulja njegovo inače visoko poverenje u tu nacionalnu medijsku kuću“.

Zbog vulgarnog rečnika koji je koristio predsednik RS, oglasio se i pokret Opre Roma koji je ocenio da Dodikova izjava izazvala veliko ogorčenje i ukazala na „kontinuiranu diskriminaciju Roma u Bosni i Hercegovini“.

(Pančevac/N1)

DODIK O SNIMKU NA KOJEM VREĐA ĐOKOVIĆE: Zaseda RTS-a! Srđan Đoković bez komentara VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.