APRILSKA AKCIJA SAKUPLJANJA I ODNOŠENJA KABASTOG OTPADA Stanovnici Pančeva, Starčeva i Dolova moći će do 28. aprila da iznose stari nameštaj

15:09

21.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/Facebook

U aprilskoj akciji sakupljanja i odnošenja kabastog otpada koju organizuje JKP „Higijena“ Pančevo, stanovnici Pančeva, Starčeva i Dolova moći će do 28. aprila da iznose stari nameštaj, ambalažu, baštenski i sav drugi otpad, izuzev građevinskog šuta, ispred svojih domaćinstava.

Akcija je počela 3. aprila, prema rasporedu ulica, naselja i naseljenih mesta koji je objavljen na sajtu preduzeća i Fejsbuk stranici. Prolećno i jesenje čišćenje komponenata otpada koje ne smeju dospeti u kontejnere sprovodi se više od dvadeset godina. Približno deset radnika svakog dana bude na ulicama da bi, pomoću vozila s dizalicom, takozvanim malim i velikim grajferom i tri kamiona, odvezli otpad do deponije.

Radnim danima, od 7 do 15 sati, odnosi se otpad predviđen dnevnim rasporedom; petkom se vrši revizija terena iz tekuće radne nedelje, ili po pozivu stanovništva. Zaposleni u radnim jedinicama „Čistači“ i „Iznošenje otpada“ obići će poslednjeg petka, 28. aprila, sve ulice, čišćene od 3. aprila.

Direktor JKP-a „Higijena“ Pančevo, Mišo Marković, zamolio je stanovništvo da se pridržava istaknutog rasporeda čišćenja i ukazao da je ovakav način uklanjanja otpada delotvoran u sprečavanju nastajanja divljih deponija.

„Akcija je dobro isplanirana, te su radne jedinice „Iznošenje otpada“ i „Čistači“ angažovane i na redovnim poslovima i u okviru rasporeda za uklanjanje kabastog otpada i nema zaostatka u radu. Pohvalio bih sve sugrađane koji su dosad poštovali raspored koji smo objavili i putem medija, jer to u velikoj meri olakšava radnicima posao. Sugrađani su uredno izneli svoj kabasti otpad ispred dvorišta i, ne odloživši ga pored kontejnera tokom godine, pomogli u očuvanju okoline. Ipak, aprilska i oktobarska akcija, kao i mogućnost da se šut i zemlja od renoviranja objekata odvoze na Staru deponiju često nisu dovoljni da bi se održala higijena grada. Zaposleni su dvadeset četiri sata, tokom svih dana u godini, na terenu i neprestano rade po pozivu građana i, uz redovne poslove, čiste divlje deponije koje osvanu pored kontejnera ili na drugim površinama.

Uzornost savesnih sugrađana je bitna i od velike pomoći bi bilo da svi odgovorno postupaju – sačekavši spomenutu akciju ili angažujući „Higijenu“ da, posredstvom vanredne usluge, odveze ovakvu vrstu otpada.“
Radnik radne jedinice „Čistači“, Miroslav Bošković, istakao je intenzitet posla tokom aprilskih dana i nabrojao najčešće komponente otpada:

– Prikolica kamiona se vrlo brzo popuni starim nameštajem, tepisima koji su dugo stajali u podrumima, flašama, automobilskim gumama i granjem. Najviše posla ima u Vojlovici, gde smo danas svedoci pedantnog odlaganja otpada i pridržavanja uputstava.

Građani se mogu obratiti radi pitanja/obaveštenja na telefone: 013/327-000 i 310 203.

 

(Pančevac/JKP Higijena)

EKOLOŠKA AKCIJA ULEPŠAJMO KOTEŽ Učenici osnovnih i srednjih škola, ali i deca iz vrtića učestvovali u čišćenju naselja! FOTO

16. FOTO SAFARI U IVANOVU Brojni fotografi iz zemlje i inostranstva okupiće se u nedelju na ovoj manifestaciji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.